JohnnyCage

Az IBM újabb lendületet ad az elosztott rendszereknek

Az IBM tíz új, klaszter alapú rendszert jelentett be, amelyekkel a társaság elsősorban a vállalati felhasználókat kívánja megcélozni.

A klaszter alapú (elosztott) rendszerek ezidáig elsősorban a kutatók körében voltak népszerűek alacsony kiépítési költségük, széleskörű felhasználási lehetőségük, valamint nagy teljesítményük miatt. A "Kék Óriás"-nak is nevezett IBM azonban úgy véli, az elosztott rendszereknek a vállalatokon belül is helyük van.

Az IBM szerint a társaság tíz új klaszter alapú megoldása elsősorban a pénzügyi, tudományos, autóipari, és repüléstechnikai területeket, illetve a kormányszervezeteket célozza. Az IBM egyik képviselője szerint a klaszter alapú rendszerek támogatása beleillik a társaság azon tervébe, amelynek keretében az óriáscég jelentős erőket mozgósít a szabadforrású Linux operációs rendszer elterjesztése érdekében. A Linux operációs rendszer jelenleg is igen népszerű az elosztott rendszerek körében.

Az IBM elemzési és információs klasztereket kínál a pénzügyi szolgáltatásokhoz, elemzési és adattovábbítási rendszereket nyújt a reáltudományi területekre, tervezési és csoportos tervezési megoldásokat biztosít az autóipari és repüléstechnikai területekre, valamint adatmegosztási hálózatot ajánl a kormányszervezetek számára.

"Ugyanazzal a lendülettel vetjük bele magunkat az elosztott rendszerek népszerűsítésébe, mint tettük azt a Linux esetében" - mondta James Larkin, az IBM egyik szóvivője. "Ezek nem olyan megoldások, amelyeket a kutatólaboratóriumoknak szánunk. Ezek olyan rendszerek, amelyek lehetővé teszik, hogy a Ford gyorsabban gyártsa az autókat, vagy a Pfizer hatékonyabban dolgozzon ki új gyógyszereket" - tette hozzá.

A társaság a klaszterek kiépítése mellett felajánlja a vállalatoknak, hogy megtanítja számukra, miként használható ki legjobban az elosztott rendszerek teljesítménye. Az IBM klaszterei a fejlesztés alatt álló, szabadforrású Globus szoftverre épülnek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!