JohnnyCage

Távozik a RIAA vezérigazgatónője

Hillary Rosen, az Amerikai Lemezkiadók Szövetségének vezérigazgatója 2003. december 31-ei hatállyal távozik a szervezet éléről, hogy a jövőben többet foglalkozhasson családjával.

Hillary Rosen öt éve áll az amerikai lemezkiadók érdekeit védő szervezet élén, amely irányítása alatt jelentős átalakuláson ment keresztül. A szövetség, amelyet korábban szinte csak a zeneiparban ismertek, az illegális online zeneterjesztés elleni elszánt harcával széleskörben ismertté vált.

Rosen elmondása szerint több időt szeretne együtt tölteni családjával. "Ez egy rendkívül nehéz döntés volt, de biztos vagyok benne, hogy a családom számára kedvező elhatározásra jutottam" - közölte a vezető. "Az előttünk álló néhány hónap azonban kritikus időszak, amikor rendkívül sok mindent kell majd tennünk. Továbbra is szembe kell néznünk az ezidáig példa nélkül állóan széleskörű illegális online zeneterjesztéssel, és közben a fizikai kalózkodást is vissza kell szorítanunk idehaza és külföldön egyaránt."


Rosent az elmúlt időszakban számos kritika érte, a Wired magazin pedig még "A zeneipar leginkább gyűlölt személye" névvel is megillette. A vezető sokak szemében a technológia rendíthetetlen ellensége, amely kép elsősorban az illegális zeneterjesztésre használt P2P (Peer-to-Peer - Egyenrangú hálózat) fájlcsere hálózatok ellen folytatott harcán alapul.

A zeneipar képviselői elismeréssel tekintenek vissza Rosen munkájára a RIAA élén. "Hilary Rosen a zeneipar kiemelkedő támogatója" - mondta David Munns, az EMI Recorded Music North America vezérigazgatója. "Rendkívül hatékonyan sikerült tudatosítania az emberekben a zene által képviselt értéket."

A RIAA egyelőre még keresi Rosen utódját, annyi azonban biztos, hogy Cary Sharman, a szövetség elnöke továbbra is megőrzi pozícióját.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Bucser #11
    "Hilary Rosen a zeneipar kiemelkedő támogatója"

    KOzsó 2:)))))

    "Rendkívül hatékonyan sikerült tudatosítania az emberekben a zene által képviselt értéket."

    Ahogy anno az MW2 MErc introjaban mondta pilotam:)) "Keep your eyes always on the money"

    És nagyon sajnálom, hogy csak a $-ban mérhető értékeket.. Mert más értéke nem nagyon van annak a zenének amit ők támogattak
  • Pheel #10
    Én kozsóval nem tárgyalok. Nem kell, hogy utána megszóljanak az utcán :))))))
  • Pheel #7
    Ilyen egy szót, hogy "zeneipar"...
    A zene alapvetően úgy kellene, hogy keletkezzen, mint egy szobor vagy festmény. Művészi alkotásként. Ez nem sorozatgyártás! Nem lehet iparosítani! Bár manapság a Britney Augilera Girls Boys előadóknak rendkívül hatékonyan sikerült tudatosítaniuk az emberekben a zene által képviselt értéktelenséget... :(
  • tomcs #4
    "A szövetség, amelyet korábban szinte csak a zeneiparban ismertek, az illegális online zeneterjesztés elleni elszánt harcával széleskörben ismertté vált."

    remelem az uj igazgatoval kihasznaljak az ismertseg elonyeit es vilagszerte elkezdenek mosoport meg fogkremet arulni.....
  • Pheel #3
    Ja már értem miért voltak ilyen agyatlan ötleteik! :) Hát egy nő volt az élén! IT knowledge ROX :)
  • Gabest #2
    Hehe, úgy látszik minden négybetűs erőszakszövetkezet élén egy nő áll(t).
  • gz8 #1
    Exiting biotch :-p