JohnnyCage

Új Personal Cinema megoldások az nVidia-tól

Az nVidia Corp. a jelek szerint a multimédia fronton is agresszív támadást kíván indítani elsőszámú riválisa, a kanadai ATI Technologies ellen. A társaság kedden bejelentette új Personal Cinema termékcsaládját.

A Personal Cinema termékvonal következő, teljesen átdolgozott képviselői februárban jelennek meg a piacon. A megoldást sokkal kifinomultabbá teszi az az NVDVD 2.0-ás DVD lejátszó szoftver, amelynek próbaverziója már elérhető a társaság weboldaláról.


Az ATI Technologies-féle All-in-Wonder közvetlen vetélytársának szánt Personal Cinema kártyák új generációja TV ki-, és bemenettel, ehhez kapcsolódó TV felvételi, és TV-n való lejátszási funkcióval, valamint fejlett, akár a merevlemez közbeiktatását is szükségtelenné tévő valósidejű DVD felvételi képességekkel rendelkeznek. A Personal Cinema az egyszerű kezelhetőség érdekében rádióhullámú távirányítóval is vezérelhető, és az nVidia vezetői szerint digitális médiaközponttá varázsolja a PC-t.


A grafikus processzorok vezető gyártói, vagyis az nVidia, és az ATI mellett az utóbbi időben a videókártyák gyártói, mint például a Micro-Star International (MSI) is célba vették a multimédia szegmenst, és hasonló megoldások fejlesztésébe kezdtek. A multimédia kártyák ára a kiéleződő konkurenciaharc miatt pedig egyre alacsonybbra süllyedt. Az ATI úgy próbálja stabilizálni pozícióját a szegmensben, hogy a csúcskategóriás Radeon 9700 PRO-tól az alsókategóriás Radeon 7500-ig többféle grafikus maghoz is társítja All-in-Wonder multimédia kártyáit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hydro_man #8
    Nos az én véleményem az, hogy ha valami jó és olcsobb minden másnál akkor az nekem jó!
    Tehát pl.: az AMD vitathatatlanúl jó (kompatibilis mindennel, gyors, olcsó) ezért ezt is használom.
    VGA terén most egy GF2 MX400-ast használok és ez is mindennel jó (igaz 800x600 fölé nem nagyon megyek, de 15" monitornál már nincs is értelme) és olcsón vettem. Ha az ATI garantáltan ugyan ilyen probléma mentes használatot biztosít és olcsó lessz (nem úgy mint az Intel)akkor biztos ATI-t veszek majd!
    Addig viszont csak azt tudom mondani, hogy király az nVIDIA!!!!!!!
  • Cat #3
    nekem kéne egy nvidia logos távirányito :)
  • Laalee #2
    kulonosen szep ez a takonyszin