JohnnyCage

Ismét lesz ingyenes zeneletöltési akció

A vezető lemezkiadók hétfői bejelentése szerint a társaságok megismétlik azt az ingyenes zeneletöltési akciót, amely hat hónappal ezelőtt óriási sikert aratott.

A kiadók az egyelőre meglehetősen gyengén teljesítő fizetős online zeneszolgáltatásokat szeretnék népszerűsíteni a lépéssel.

A kiadók által támogatott online zeneszolgáltatások a rendkívül népszerű ingyenes, igaz illegális fájlcsere hálózatokkal szemben nem tudtak teret hódítani a bevezetésük óta eltelt hozzávetőleg egy évben. A lemezkiadók pedig ezidáig nem jártak sikerrel a zenék Interneten keresztüli, illegális terjesztésének megfékezésében, amely a társaságok elmondása szerint éves szinten több milliárd dolláros nagyságrendű kárt okoz a zeneiparnak.

A folyó perek ellenére az online fájlcsere szolgáltatások zavartalanul üzemelnek, és a legtöbb mai hálózat kialakításából adódóan nem is számolható fel olyan egyszerűen, mint ahogy az a Napster esetében történt a közelmúltban.

"Az esemény célja az, hogy felhívjuk a felhasználók figyelmét, léteznek tisztességes, legális megoldások is" - mondta Charles Grimsdale, az OD2 vezérigazgatója. Az első ilyen eseményre tavaly ősszel került sor. A Digital Download Day (Digitális Letöltések Napja) akció keretében a felhasználók szabadon, és nem mellékes szempontból legálisan tölthettek le zeneszámokat a világhálóról.

A március 21-én kezdődő akció, amely a Digital Download Day Europe nevet kapta, 5,33 dollár értékben kínál ingyenes letöltést a brit, francia, német, spanyol, olasz, és holland felhasználóknak. Az 5,33 dolláros kredit három teljes albumnak megfelelő zeneszám legális letöltését teszi lehetővé a felhasználók számára, ingyenesen. Az érdeklődők a Digitaldownloadday.com weboldalon, valamint az OD2 parnereinek weboldalain jelentkezhetnek az akcióban való részvételre.

Az OD2 többek között olyan internetszolgáltatóknak biztosít online zeneszolgáltatási platformot, mint az olasz Tiscali, a brit HMV, a francia FNAC, és a Microsoft MSN. A társaság hálózatán a Warner Music Group, Sony Music Entertainment, Universal Music Group, és BMG Entertainment kiadók kínálatából mintegy 150 ezer zeneszám érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Flashy #1
    "Az esemény célja az, hogy felhívjuk a felhasználók figyelmét, léteznek tisztességes, legális megoldások is"
    de konyorgom, mi nem a legalitas ellen vagyunk, hanem ne kelljen fizetni. hiaba mutat nekem legalis ingyenes letoltest 1 napig, ha utana a "legalis" az fizetost fog jelenteni. teljesen a tudataban vagyunk mi annak hogy leteznek fizetos helyek, nem kell reklamozni ;)) jo, tudom, nem nekunk van az akcio hanem kulturalt europaiaknak ;)))