JohnnyCage

A "felnőtt" szolgáltatások lendíthetik fel a 3G-t

A különféle erotikus szolgáltatások jelenthetik a hajtóerőt a harmadik generációs (3G) mobilkommunikációs hálózatok elterjedése mögött, állítja a Private Media Group.

A Private Media Group pornóbirodalom vezetője szerint az erotikus szolgáltatások jelentős szerepet kaphatnak a nagysebességű adatátvitelt ígérő 3G mobiltelefon hálózatok elterjedésében. "Az új technológiák esetében az erotikus tartalmak a forgalom 80 százalékát teszik ki. Így volt ez a videóval, az Internettel, és a DVD-vel is. Logikus következtetésnek látszik, hogy a mindez a mobil Internet esetében is meg fogja állni a helyét" - mondta Charles Prast egy, a Reuters-nek adott interjúban.

Mint a vezető elmondta, a későbbiekben ez az arány általában hozzávetőleg 20 százalékra csökken.

A Visiongain piackutató cég előjelzése szerint a pornóipar 2006-ra éves szinten mintegy 70 milliárd dolláros összbevételt fog termelni, amelyből 4 milliárd dollárért lesznek felelősek a mobil internetes alkalmazások. 2006 egyébként az az év, amikorra a mobilszolgáltatók a 3G mobilhálózatok széleskörű elterjedését várják.

"Ezek a számok elérhetőek" - mondta Prast. "Egyes felhasználók át fognak pártolni az újabb megoldásokhoz, de az ipar egésze növekedni fog. A mobilitás fokozni fogja a vásárlási kedvet, és ezek a megoldások ráadásul sokkal diszkrétebbek is" - tette hozzá.

A felnőtt tartalmak mobiltelefonon keresztüli továbbításának igényét tükrözi a szakértők szerint az a tény, hogy a Vodafone által Hollandiában bevezetett képküldési szolgáltatást a felhasználók leginkább erotikus képek továbbítására használják.

A mobiltelefonos megoldások további előnye az elemzők szerint, hogy a felhasználónak nem kell kiadnia bankkártyájának számát. "Számos felhasználónak van negatív tapasztalata a bankkártyával való fizetéssel kapcsolatban" - mondta Prast.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)