Franczy

Érkezőben az újgenerációs DVD-írók

Az elmúlt napokban-hetekben több gyártó is bejelentette legújabb DVD-íróit, mely újdonságokat tekintsük most át röviden!

A Hewlett-Packard nemrégiben rántotta le a leplet vadonatúj, 300-as sorozatú DVD-íróiról, melyek közül az IDE interfészes, HP DVD 300i típusjelzésű beépíthető modell 299 dolláros (~68e Ft) áron várhatóan még ebben a hónapban meg fog jelenni a számítástechnikai kereskedések polcain. Testvére, az USB 2.0, illetve FireWire interfészes HP DVD 300e típusjelű külső DVD-író 399 dollárba (~91e Ft) fog kerülni, és a cég ígéretei szerint valamikor február elején fog bemutatkozni a piacon. A Hewlett-Packard ezen két újdonsága az eddigi 2,4-szeres helyett immár maximálisan négyszeres sebességgel képes az egyszer írható DVD+R lemezek írására, valamint a már megszokott 2,4-szeres sebességgel az újraírható DVD+RW diszkek égetésére. Mindkét meghajtó használható egyébként 16X/10X/40X sebességű CD-íróként, valamint 8X sebességű DVD-ROM-ként.


A TDK munkatársai ugyancsak most jelentették be a cég legújabb belső DVD-íróját, mely a HP DVD 300i-hez hasonlóan 299 dollárba (~68e Ft) kerül, azonban a HP újdonságától eltérően mindkét nagy DVD szabványt, a DVD+RW-t és a DVD-RW-t is támogatja. A kereskedelmi forgalomban várhatóan márciusban megjelenő TDK meghajtó négyszeres sebességgel képes a DVD+R, illetve DVD-R lemezek, 2,4 szeres sebességgel a DVD+RW diszkek, valamint 2-szeres sebességgel a DVD-RW lemezek írására. Szakértők szerint a TDK ezen vadonatúj DVD-írója már csak azért is komoly siker várományosa, mert mintegy 50 dollárral olcsóbb a Sony hasonló tudású DRU-500A típusjelzésű meghajtójánál.

A Samsung nemrégiben debütált DVD-írója a keresztségben az SR-T03 nevet kapta, és elmondható róla, hogy maximálisan kétszeres sebességgel képes a DVD-R lemezek, mindössze egyszeres sebességgel a DVD-RW diszkek, valamint kétszeres sebességgel a DVD-RAM lemezek írására. A 12X/8X/32X sebességű CD-RW meghajtóként, valamint 12X sebességű DVD-ROM-ként is használható Samsung újdonság várhatóan márciustól lesz kapható, még pedig nem túl kedvező, 399 dolláros (~91e Ft) áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #26
    "... és megáll a vasbeton épületalapban." de ha mégse, legfeljebb az odakintiek is észreveszik, hogy a kis földlakók már megint szórakoznak valamivel és egyszer végre tényleg hazaviszik ET-t.
  • vax #21
    Na akkor az se az volt.
  • vax #20
    Philips DVD iró+Philisp asztali DVD lejátszó együtt működik.
  • Cat #17
    a sony irot magyarországon sehol nem kapni, jo ha tudjátok
    legalább 10 boltot hivtam fel (metroban sincs)
  • magyar ember 2 #14
    A 15 perc. :)

    En megvarom a Plextor cuccosat. Az ilyen HP, sony cuccosokrol mar sokmindent lehetett hallani...
  • Mice #13
    Ha ahhoz képest nézzük, hogy mi van a piacon tényleg csúcs cuccok, de azért fogadjunk, hogy már a duplájával is megy nekik, csak tömik a zsebüket.
  • KIP #11
    Majd ha 40E hufér megkapsz egy DVD karcolót és és lesz egy álatánosan elfogadott szabvány akkor kezdődik igazán a móka:D
  • Laci73 #4
    A TDK okos taktikus: megvárta a két nyertest, és most ügyesen kanyarít egyet a tortából :) Nem hiába hogy minőségi cég... (legalábbis a Reflex Ultra CD-k nagyon meggyőztek)
  • Gabest #1
    Csak már lehetne kapni is őket.