JohnnyCage

Pentium 4: Made in China

A chipóriás Intel az idei évben megnyitja első kínai processzor összeszerelő és ellenörző üzemét, amely Pentium 4-es chipek tokozását, illetve tesztelését fogja végezni.

A 300 millió dolláros költségvetéssel felújított shanghaji üzemben a Pentium 4-es processzorok tokozása, és tesztelése folyik majd, közölte Jason Chen, az Intel ázsiai részlegének menedzsere. "Az idei évben megkezdjük a Pentium 4-es chipek összeszerelését és tesztelését az üzemben" - mondta Chen. "Ez lesz az első CPU összeszerelő üzemünk Kínában. A terv szerint haladunk a munkálatokkal, így várhatóan hamarosan megkezdődik a gyártás" - tette hozzá. A vezető azt nem közölte, kezdetben mennyi chipet fog gyártani a shanghaji üzem.

A lendületes kínai terjeszkedés egyébként némileg szemben áll a társaság szűkös idei költségvetési tervével, amelyet a chipgyártó a 2002 negyedik negyedéves pénzügyi eredményének keddi közzétételén vázolt fel. A társaság a tavalyi 4,7 milliárddal szemben 2003-ban mintegy 3,5-3,7 milliárd dollárt kíván költeni.


Intel reklámplakát Pekingben

Chen az ázsiai térséget célzó beruházások összegét nem kívánta közölni, mivel elmondása szerint a társaság nem hozza nyilvánosságra az egyes régiókkal kapcsolatos terveit. A vezető annyit azonban elárult, hogy az ázsiai eladások a tavalyi év utolsó négy hónapjában a cég összbevételének 38 százalékát tették ki.

A shanghaji gyár, ahol Pentium 4 chipek tokozása fog folyni, még 1996-ban épült 100 millió dolláros beruházással. Az Intel eleinte flash chipeket gyártott az üzemben. Chen szerint az idei év végéig a társaság összesen mintegy 500 millió dollárt áldoz a gyárra.

A chipóriásnak jelenleg a Fülöp-szigeteken, valamint Malájziában van hasonló CPU összeszerelő gyára. A társaság Kína felé való nyitása elsősorban az ország dinamikusan növekedő piacának tudható be, amely egyre nagyobb jelentőséggel bír a cég számára.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hydro_man #3
    Ha így megy tovább akkor eljön "sárgaveszedelem" !!!!!!!!!!!!
  • RpPRO #2
    Remelem, majd a kinai piacon a cipok meg a ruhak mellett ott lesz a 3 gigas proci is. :)