Franczy

A Newisys nagy jövőt szán az Opteronnak

Egy az IBM korábbi munkatársai által alapított, elsősorban szerver számítógépek fejlesztésével és gyártásával foglalkozó cég, a Newisys a közeljövőben mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy az Advanced Micro Devices (AMD) processzorait bevezesse a vállalati számítógépes rendszerek piacára. Az austini (Texas) székhelyű gyártó ennek érdekében a közeljövőben megkezdi azon első rack-alapú szervereinek a forgalmazását, mely rendszerek az AMD nyolcadik generációs, Opteron processzorára épülnek.

Habár a Newisys egy relatíve kis cég, a Newisys termékeivel ennek ellenére számos helyen találkozni lehet, mely annak köszönhető, hogy a cég nem a saját maga által gyártott szerverekre helyezi a fő hangsúlyt, hanem arra, hogy az általa kifejlesztett technológiai megoldások, illetve komplett szerverek licencjogait eladja partnereinek, melyek aztán saját márkajelzéssel látják el a Newisys-re eredeztethető eszközöket. A cég munkatársai a napokban egyébként arról számoltak be, hogy a Newisys az elmúlt napokban-hetekben mintegy ötven olyan tesztrendszert küldött ki partnereihez, melyekben AMD Opteron processzorok teljesítenek szolgálatot. A cég képviselői ezenkívül elmondták, hogy ezen ötven Opteronos tesztrendszerből az Egyesült Államok vezető szervergyártó cégeihez is került néhány darab. Elsődleges célunk, hogy a szervergyártók elsődleges technológiai szolgáltató partnereivé váljunk - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Phil Hester, a Newisys elnök-vezérigazgatója, majd hozzátette, hogy az Opteron processzorok közeljövőbeli bemutatkozásáig már legalább ezer darab Opteronos szervert kíván legyártani a Newisys.


Tudni lehet, hogy a Newisys első rack-alapú Opteronos rendszereiben két processzor kap majd helyet, majd ezt követően nem sokkal be fognak mutatkozni a cég első négyprocesszoros Opteronos rendszerei is. A kétprocesszoros szerver egyébként 1U (1,75 col) méretben fog készülni és várhatóan már az Opteron processzorok bemutatkozásával egy időben kapható lesz. Az első Opteron chipek működési frekvenciája az ígéretek szerint 2 GHz körül fog alakulni és a legfrissebb híradások szerint az AMD ezen processzorok esetében nem kívánja alkalmazni a már jól ismert teljesítmény viszonyszám jelölési rendszert. Egyes szakértők szerint egyébként egy 2 GHz-es Opteron nagyjából egy 3,5-4 GHz-es Intel Xeonnal megegyező teljesítménnyel fog rendelkezni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Hydro_man #5
    AMD Jeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!