JohnnyCage

Sony: Újjászületik a televízió

A Sony jövője szorosan egybefonódhat legsikeresebb termékével, a televízióval, amely a társaság szerint tökéletesen beilleszkedik a digitális megoldások, és otthoni hálózatok korába.

Méghozzá nem is akárhogyan, mivel a japán elektronikai óriás szerint a televízió az otthoni digitális hálózatok, és szórakoztatóközpontok középponti eleme lesz a közeljövőben.

Kunitake Ando, a Sony Corp. elnök-vezérigazgatója ma is tartó Las Vegas-i Consumer Electronics Show (CES) kiállításon a televíziók újjászületését jósolta meg. "A színes televíziók első 50 éve csak a kezdet volt" - mondta Ando. "A közelmúltban a PC volt az ipar győztese, de a televízió hamarosan újjászületik" - tette hozzá.


Kunitake Ando, a Sony elnöke Mar Mary és játékrobotok társaságában ,

Ando szerint a jövő televíziói az otthoni szórakoztatás középpontjába kerülnek, és az otthoni hálózatok összefogó elemeként lehetővé fogják tenni, hogy a felhasználó különböző információkat érjen el az Internetről, vagy zenéket, videókat játsszon le a lakásban található PC-kről, és más elektronikai eszközökről.

A televízió középpontba való állítása jól illeszkedik a Sony azon tervéhez, amely szerint a társaság egy hálózatba kapcsolná összes szórakoztatóelektronikai eszközét. Ezen a hálózaton aztán nagymennyiségű videó, és zene válna elérhetővé a felhasználók számára, természetesen azonban nem szabadon, hanem valamilyen ellenértékért, például előfizetésen keresztül.


Kunitake Ando beszédét a las vegasi Hilton Hotelben tartotta ,

A Sony terveiben szereplő hálózatok megvalósítását ezidáig megakadályozta a szélessávú internethozzáférések lassú terjedése. Ando szerint a nagysebességű hozzáférések lassan azonban általánossá válnak az olyan kiemelt piacokon, mint a japán, a koreai, vagy az amerikai.

Mint a Sony vezető elmondta, a társaság a jövőben kiemelt figyelmet kíván szentelni a nyílt szabványok alkalmazására, hogy a felhasználók még szélesebb körben érhessenek el különféle tartalmakat és szolgáltatásokat. "Két dolog lassan összeolvad... a broadband hullám igen gyorsan közeledik, és mindent elsöpör. Üzenetem az, össze kell fognunk annak érdekében, hogy megvalósíthassuk broadband-alapú álmainkat" - mondta Ando.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pöty #7
    :DDDDDDDD

    Billy Gatyesz is itt tartott beszédet asszem. Jól mutathattak együtt! :D
  • Cat #6
    a következő Sony cikk képei is itt készültek, azok se semmik :D
  • NasaTm #5
    Banzaiiiiii:))))
  • TheZsenyka #3
    Inkább Kuntakinte