JohnnyCage

A Quanta is készíteni fog Sony Ericsson mobilokat

A tajvani notebookgyártó Quanta Computer is csatlakozik a Sony Ericsson Mobile Communications szerződéses gyártó partnereinek sorához. A társaság a Sony Ericsson egyes színes kijelzős mobiltelefon készülékeit fogja gyártani.

A tajvani Economics Daily News napilap értesülése szerint a Quanta Computer fogja gyártani a Sony Ericsson egyes, közeljövőben megjelenő, színes LCD kijlezővel rendelkező mobiltelefonjait.

A japán Sony Corp., illetve svéd Ericsson közösvállalkozásaként ismert Sony Ericsson jelenleg a világ ötödik legnagyobb mobiltelefon gyártója, valamivel 5 százalék alatti piaci részesedéssel. A közösvállalatot a két társaság nagy reményekkel hozta létre, de az egyelőre jelentős veszteségeket termel, és piaci részesedése is folyamatosan csökken.

A Sony Ericsson az előállítási költségek csökkentése érdekében számos készülékének gyártását kitelepítette tajvani szerződéses partnereihez. A T100-as modellt így például az Arima Communication, az R600-as és T200-as készülékeket pedig a Lite-On Technology GVC leányvállalata készíti. A két társaság együttesen a 2002-ben értékesített Sony Ericsson mobiltelefonok mintegy 19,2 százalékát gyártotta.

A harmadik tajvani szerződéses gyártó, a Quanta Computer a hírek szerint még ebben a negyedévben megkezdi a Sony Ericsson mobilkészülékek gyártását. A társaság a tavalyi évben Panasonic (Matsushita Communications), illetve Siemens mobiltelefonokat is gyártott. A 2002-ben legyártott 750 ezer darabhoz képest a Quanta az idei évben már legalább 5 millió mobil gyártását tervezi, de kedvező feltételek esetén a 7 milliós darabszám elérése is lehetséges.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!