JohnnyCage

Az EMI Group megnyitja kapuit a világháló felé

A lemezkiadó EMI Group jelentősen enyhített azokon a megkötéseken, amelyek a társaság zenéinek internetes forgalmazását szabályozzák. A kiadó a közelmúltban számos online szolgáltatóval kötött megállapodást zenéinek internetes terjesztéséről.

Az EMI Group szerdai bejelentése szerint a társaság a napokban kilenc internetes tartalomszolgáltatóval kötött szerződést, amelynek értelmében a szolgáltatók jogszerűen terjeszthetik majd a lemezkiadó zeneszámait. Az EMI lehetővé teszi partnerei számára, hogy olyan zeneszolgáltatást működtessenek, amelyen keresztül a felhasználók letölthetik, audió CD-re írhatják, vagy akár hordozható lejátszóra másolhatják a zenéket. A kilenc szolgáltató nevét a napokban jelenti be a társaság.

"A mi stratégiánk mindig az volt, hogy úgy tegyük elérhetővé a zenéket a vásárlók számára, ahogy azt ők szeretnék" - mondta Jay Samit, az EMI új média részlegének alelnöke. "Ez a lépés egy mérföldkőnek számít a társaság történelmében" - tette hozzá.

Egyes szakértők szerint a lemezkiadók ezidáig olyan, minden nemű következetességet nélkülöző feltételekkel tették csak lehetővé zenéik online forgalmazását az internetes társaságok számára, amelyek gyakorlatilag már eleve lehetetlenné tették azok sikerét.

Az EMI szerint az új licenszfeltételek a társaság jelenlegi online partnereire, az Alliance Entertainmentre, az Ecastra, a Full Audio-ra, a Liquid Audio-ra, a Listen.comra, a MusicNetre, a Pressplay-re, a Roxio-ra, és a Streamwaves-re is érvényesek lesznek. A társaságok december 1-jétől kezdhetik meg a zenék forgalmazását az új feltételek mellett.

Az EMI új feltételei szerint a felhasználók a zeneszolgáltatásokon keresztül letöltött zeneszámokat legfeljebb háromszor írhatják fel audió CD-re, viszont akármennyiszer felmásolhatják a különféle hordozható lejátszókra. Az egyes szolgáltatók árai változóak lesznek, és elsősorban attól függnek majd, hogy lehetővé teszik-e a számok CD-re írását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Frenzy #1
    Es hogy akarjak pontosan ellenorizni, hogy CD-re irom-e vagy sem a zenet ...