JohnnyCage

Intel XScale processzor (e)Xtrém körülményekhez

A chipóriás Intel Corp. új 80200T jelzésű XScale processzora -40 Celsius foktól +85 fokig használható, rendkívül keveset fogyaszt, és nagy teljesítményt nyújt, egyszóval ideális az extrém körülmények között működő eszközökbe.

Az Intel új XScale processzora mindössze 1,3 wattot fogyaszt, ugyanakkor 733 MHz-en működik, és meglepően jól teljesít. A 80200T XScale processzor, amely emellett a chipek között még "hőállónak" is számít, ideális megoldás lehet számos olyan eszközbe, ahol az áramköröket különösen nagy fizikai igénybevétel éri. Ilyen alkalmazások lehetnek többek között a különféle autós telemetrikus rendszerek, a fejlett autós multimédia megoldások, és a szélsőséges körülmények között használatos ipari kommunikációs berendezések.

Az új XScale változat, amely a különböző társaságok hasonlóan strapabíró alkatrészeivel kiegészítve a szélsőséges körülmények között működtetett eszközökbe is kiváló megoldást jelent, már fel is keltette a hardver gyártók érdeklődését. Több társaság már fejleszti első 80200T-alapú megoldását, de emellett számos további cég tervezi a közeljövőbeli csatlakozást.

A 80200T processzor a kedden bejelentett 733 MHz-es változat mellett 600, 400, és 200 MHz-es órajellel is napvilágot lát a közeljövőben, kibővítve ezzel a hardver gyártók számára elérhető termékpalettát. A négyféle órajelen működő, 80200T sorozatú Intel XScale processzorok jövő februártól lesznek általánosan elérhetők. A 733, 600, 400, és 200 MHz-es modellek nagykereskedelmi darabára kezdetben 103, 66, 42, illetve 30 dollár lesz, közölte az Intel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!