JohnnyCage

Az AMD bejelentette a MirrorBit Flash memóriákat

Az AMD kedden bejelentette a nagykapacitású MirrorBit (Tükörbit) Flash memóriákat, amelyek a társaság szerint a közeljövőben jelentősen ki fogják bővíteni a mobil eszközök képességeit.

A társaság szerint az új MirrorBit technológia a kétszeresére növeli a Flash memóriák tárolókapacitását úgy, hogy az eszközök sebessége eközben nem csökken. A mobil eszközök, mint például a mobiltelefonok, és a kéziszámítógépek a nagyobb tárterületnek köszönhetően a jövőben olyan képességeket kaphatnak, amelyeket a jelenlegi Flash memóriák nem, vagy csak rendkívül drágán tesznek lehetővé.


"A MirrorBit lecsökkenti a költségeket, és a felhasználók szélesebb köre számára is elérhetővé teszi a fejlett mobil eszközöket" - mondta Bharath Rangarajan, az AMD memória részlegének marketingigazgatója. Rangarajan szerint a MirrorBit az olyan, jelenleg még igen drága eszközöket is tömegtermékké változtathatja, mint az autós navigációs rendszerek, vagy a digitális kamerával rendelkező mobiltelefonok.

A MirrorBit-alapú tárolóeszközök lehetővé teszik az AMD számára, hogy versenybe szálljon az Intel StrataFlash termékeivel, mondta Betsy Van Hees, az iSupply Corp. memória technológiákkal foglalkozó elemzője. "Az AMD ezzel domináns erővé léphet elő a Flash piacon, jelentős piaci részesedést szerezhet, és akár még piacvezetővé is válhat" - mondta Van Hees.

Az AMD jelenleg egyébként a világ második legnagyobb Flash gyártója, az Intel mögött.

Az AMD MirrorBit Flash 64 MBites változata már elérhető a piacon, a 16, 32, 128, és 256 MBites változatok pedig a jövő év elején jelennek meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • jasper. #5
    Abitban megy a 256 itthon!
    Láttam!!!
  • jasper. #3
    jaj azt nem irtam , hogy elvileg 256-os mem!
  • jasper. #2
    sziasztok!

    Tudom nem ide tartozik , de segítsetek plz!
    Adott egy 133mhz-es sd ram ami abit alaplapban megy rendesen de 3 asus alaplapban próbáltam és egyikben sem megy....csak 128-nak látja! :o((
    Nagyon fontos lenne segítsetek!!!!!
  • Gabest #1
    Gondolom a technika lényege, hogy egy igen olcsó tükör segítségével virtuálisan megkétszerezik a tárolókapacitást.