JohnnyCage

A Sendo lemond a Smartphone alkalmazásáról

A brit mobiltelefon gyártó Sendo csütörtökön bejelentette, hogy félbeszakította Z100 típusjelzésű, Microsoft Smartphone 2002-alapú készülékének fejlesztését, és a közeljövőben egy Symbian-alapú megoldást dob piacra.

Bár a Sendo a Microsoft egyik fő partnere volt a Smartphone projektben, mint Hugh Brogan, a brit cég vezérigazgatója elmondta, a társaság lemondott a Z100 Smartphone kiadásáról. A készülék eredetileg néhány hét múlva jelent volna meg. "Nem fogunk kiadni Microsoft-alapú készülékeket. Nem lesz Z100 sem" - mondta Brogan.


A Sendo vezetője elmondta, hogy a társaság betekinthet a Symbian OS operációs rendszer forráskódjában, amely lehetővé teszi a megoldások testre szabását. A Microsoft Smartphone esetében ez a lehetőség nem áll fenn.

Brogan szerint mindkét operációs rendszer rendelkezik a szükséges alkalmazásokkal, mint például az e-mail kliens, a jegyzettömb, vagy a naptár, de a Microsoft nem tette lehetővé a Sendo számára, hogy olyan megoldásokat építsen készülékébe, amellyel megkülönböztethetné azt a hasonló intellignes mobiltelefonoktól.

Mindez különösen jelentős csapás a szoftveróriás Microsoft számára, mivel a társaság tavaly még kisebbségi részt is szerzett a Sendo-ban. "A Microsoft licenszfeltételei nem tették lehetővé azt a nagyfokú testre szabást, amelyet a mobilszolgáltatók igényelnek a készülékekben" - mondta a londoni Ovum egyik elemzője.

Adam Anger, a Microsoft mobil eszközökkel foglalkozó részlegének vezetője elmondta, hogy bár a Sendo lépése sajnálatos, a társaság továbbra is biztos a Smartphone sikerében. "Továbbra is teljes támogatását élvezzük számos mobilszolgáltatónak, szoftverfejlesztőnek, és három hardvergyártónak."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Munch #3
    Áhhááháááá: "Nem fogunk kiadni Microsoft-alapú készülékeket. Nem lesz Z100 sem" ;,,,,-DDDDDD
    EZ KIRÁÁÁLY BESZÓLÁS VOLT!!!! :DDDDDDD
  • Cheky #2
    Milyen jó döntés! :) Tök jól néz ki ez a Z100as. Nem illet hozzá a M$! ;))