Franczy

AMD: árcsökkentés novemberben, Athlon MP 2800+ jövőre

Mint ismeretes, az Advanced Micro Devices komoly problémákkal küzd high-end kategóriás új processzorainak piaci bevezetése kapcsán. A chipgyártó ugyan hivatalosan már augusztusban bejelentette az Athlon XP 2400+, illetve Athlon XP 2600+ típusjelzésű processzorait, azonban ezen chipek közül az előbbinek csak az elmúlt napokban kezdődőtt meg a forgalmazása, utóbbi pedig csak valamikor a közeljövőben fog ténylegesen bemutatkozni. A helyzet az Athlon XP 2700+, Athlon XP 2800+ processzorok esetében is hasonló, és egyelőre kérdéses, hogy ezen közelmúltban bejelentett chipek mikor kerülnek majd forgalomba.

Az AMD-nek a belépőszintű szerver számítógépek piacára szánt Athlon MP processzorokkal is meggyűlik a baja, ugyanis jelen pillanatban ebben a piaci szegmensben az Athlon MP 2200+ jelenti a csúcsmodellt, és ezenkívül csak két másik Athlon MP processzort gyárt az AMD, név szerint az Athlon MP 2000+-t, illetve az Athlon MP 2100+-t. Az Athlon MP 2200+ egyébként még az első Thoroughbred magra épül, vagyis fogyasztása és hőtermelése rosszabb, mint a második Thoroughbred magra épülő AMD chipeknek. Jó hír, hogy különböző források szerint a chipgyártó a jövő héten megkezdi az Athlon MP 2400+ típusjelzésű processzorok forgalmazását, azonban rossz hír, hogy ezen chipekből a kereskedők fejenként maximum húsz darabot kaphatnak, ami nagyon, de nagyon kevés.

Az Athlon XP 2700+-hoz hasonlóan várhatóan még az idén meg fog kezdődni az Athlon MP 2700+ forgalmazása is, azonban szinte biztosra vehető, hogy az AMD ezen chipekből az idei évben csak nagyon kis mennyiség legyártására lesz képes. Az Athlon XP 2800+ és az Athlon MP 2800+ forgalmazásának megkezdésére egészen a jövő év elejéig kell várnunk, és elképzelhető, hogy utóbbi AMD processzor már a megújult, 512 KB másodszintű gyorsítótárral szerelt Barton magra fog épülni.

Egyes források tudni vélik, hogy a Sunnyvale-i (Kalifornia) székhelyű chipgyártó november második hetében jelentős mértékű árcsökkentést fog bejelenteni, vagyis ily módon szeretné megnehezíteni a konkurens Intel dolgát, mely már javában a 3,06 GHz-es frekvenciájú Pentium 4, illetve a 2,1 és 2,2 GHz-es frekvenciájú Celeron processzorok bemutatására készül.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • G.Freeman #22
    "Erdekes nekem P4 2,1Ghz van mar egy eve es nekem se kellett meg cserelnem. Most, hogy is van ez ?"

    Na jo ugy latom el kell magyaraznom...ha megveszed az aktualisan az egyik legjobbat akkor az 1 évig jo lesz, csak 1 év mulva már annyival kevesebbet ér hogy nem éri meg, föleg az Inteleknél. Narumon arra probált utalni hogy az AMD olyan aminel az ilyen jo prociknal is elfogadhato az ar/teljesitmeny viszony es akar meg 1 évig is megéri megtartani ha nem az aktualisan legjobbat veszed meg akkor is.
    Nekem semmi bajom azza amennyit keresel és irigy se vagyok hiaba gondolod. Csak azert irtam mert annyira okosnak gondoltad magad hogy veszel 100-200ezerert procit ami 1 honap mulva mar a felet eri. Ha te ezt szereted ám tegyed nem szolok bele, de akkor is baromsag es felesleges penzkidobas, es ez teljesen független attol mennyit keresel. Es aki saját tehetsegeböl keres sokat arra az ilyen nem jellemzö...legalábbis en ugy tudom.
  • Tomcat.no1 #21
    Én nemrég Duron 700Mhz -ől 1200Mhz -ra cseréltem a procit egy Acorp 7KTAP-ban. Ez a móka az intelnél működött vólna?
  • NasaTm #20
    Ha valaki egyszer osszerak egy alapot az olyat csinal amit nem kell lecserelnie tobb honapon belul nem igaz ?
    Nehogy azt hidd mar, hogy az Intelesek alandoan cserelgetik az alaplapjaiakat meg a prociaikat.
    Ezzel en kiszaltam ebbol a temabol.
    Folosleges barmit is irni mert itt mindig akad egy okosabb aki jol odamondja a sajat verziojat.
  • NasaTm #18
    T3...

    Az egesz innet indult ki. Copyzok
    "Ráadásul milyen fasza processzorokat gyárt. Ilyen még sohasem volt azelőtt hogy egy évig nem kellett alaplapot/processzort cserélnem"
    Erre irtam en az en valaszomat mert itt mindenki az Intel ellen van mert az szar es, hogy allandoan alaplapot kell hozza venni meg ilyenek.
    Mikozben ez nem igaz.
    Nem akarom vedeni az Intelt, de az ilyen AMD-s valaszoknak vissza kell szolni, hogy tudasa veluk valaki, hogy az Intelt sem kell havonta cserelgetni.
    Es azt is tudom, hogy az AMD jellen pillanatban jobb mint az Intel, de en ezt nem is vontam ketsegbe soha.
    Ertesz ?
  • NasaTm #14
    Teljesen elkepeszto menyire primitiv vagy ? Azert vagyok hulye mert jol keresek ?
    Vagy azert mert megtehetem azt, hogy akkor veszek olyan proceszort es amilyet amikor csak akarok ? Egy a gond velunk Magyarokal nem ugy nezitek a dolgokat, hogy de jo nekem mert megvetem akkor ezt a procit es majd, ha nekem is lesz annyi penzem akkor en is veszek egy hasonlot. (tok mindegy, hogy AMD v. Intel)
    Hanem az atlag Magyar, hogy gondolkodik ? Hogy mibol vette meg a proceszort. Es ha valakinek az faj, hogy egy eve P4 2.0-as Intelem van arra nem tudok mondani semmit. Valaki irta az egzisztencia szot itt. Ennek semmi koze az egzisztenciamhoz mar reg rossz, hogyha azon merik az egzisztenciat, hogy ki milyen procit vasarol maganak. Annyi az egesz, hogy evek ota Intelt vasarolok es megvagyok elegedve vele maximalisan megha jobb is az AMD ar teljesitmeny viszonylataban. Nalam az anyagi szempont masodlagos tenyezo mig egyeseknel itt elso. Nezetek ezt igy.
    -N-
  • TheZsenyka #13
    "a chipgyártó a jövő héten megkezdi az Athlon MP 2400+ típusjelzésű processzorok forgalmazását, azonban rossz hír, hogy ezen chipekből a kereskedők fejenként maximum húsz darabot kaphatnak, ami nagyon, de nagyon kevés."

    teljesen komolytalan
  • G.Freeman #11
    "Erdekes nekem P4 2,1Ghz van mar egy eve es nekem se kellett meg cserelnem. Most, hogy is van ez ?"

    nem baj, majd egyszer megérted...

    Viszont szeretnék oda elmenni dolgozni ahol ilyen hülyének ennyit fizetnek:))))
  • NasaTm #8
    Nem vannak emberek akik dolgoznak is es abbol van penzuk :) Miert mit kepzeltel, hogy anyamek tartanak el ?
  • NasaTm #6
    Akarom irni 2,0Ghz !
  • NasaTm #5
    Erdekes nekem P4 2,1Ghz van mar egy eve es nekem se kellett meg cserelnem. Most, hogy is van ez ?