Franczy

Dell Computers: USB Key a floppy meghajtó helyett

A világ vezető számítógépgyártó cégei között nyilvántartott Dell Computer a napokban megkezdte saját márkajelzéssel ellátott parányi hordozható adattároló eszköze, az úgynevezett USB Key forgalmazását. A gyártó képviselői a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a felhasználók két Dell Computers-féle Inspiron hordozható számítógép esetében mostantól választhatnak, hogy hagyományos floppy meghajtót rendelnek, vagy helyette ráfizetés nélkül egy 16 MB tárolókapacitással rendelkező USB Key-t kérnek.

A Dell Computers tehát ráébredt arra, hogy ahogy a floppy meghajtók fokozatosan kimennek a divatból, úgy válnak egyre népszerűbbé a flashmemórián alapuló, USB interfészes hordozható adattárolók, melyek külalakjukat tekintve a legtöbb esetben kulcstartóhoz, vagy tollhoz hasonlatosak. Ezen eszközök előnye többek közt a hagyományos floppy lemezeknél jelentősen nagyobb kapacitás, valamint a mágneses behatásokkal szembeni közömbösség. Ugyancsak az előnyök közé tartozik a rendkívül könnyű üzembehelyezés és használat, ugyanis az újabb operációs rendszerek teljesen automatikusan felismerik ezen USB portra csatlakoztatott eszközöket, melyeket a felismerés után lényegében ugyanúgy lehet használni, mint a merevlemezeket.

A Dell Computers munkatársai elmondták, hogy az Inspiron 4150 és Inspiron 8200 sorozatú hordozható számítógépek vásárlói mostantól kezdve minden további nélkül úgy dönthetnek, hogy a jó öreg floppy meghajtó helyett USB Key-t rendelnek, és az újgenerációs adattároló megoldásra egy fillért sem kell ráfizetniük. A 16 MB kapacitással rendelkező USB Key természetesen nem csak az Inspiron 4150 és Inspiron 8200 vásárlók számára elérhető, ugyanis a Dell Computers kínálatában 20 dolláros áron megtalálható az újdonság, melyet bárki megvásárolhat. A Dell Computers által most bejelentett 16 MB kapacitású USB Key a hat hónappal ezelőtt bemutatkozott 8 MB-os USB Key felváltására hivatott, mely egyébként mindeddig 30 dollárba került. Természetesen a gyártó is tisztában van azzal, hogy 16 MB manapság már nem számít valami túl nagy adattároló kapacitásnak, így a Dell Computers a napokban megkezdte a 64 MB-os változat forgalmazását is, melynek ára 59 dollár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • stream man #1
    de ez micsoda?