JohnnyCage

RSA, AMD: Az Opteron rendszerek biztonságáért

Az RSA Security Inc. bejelentése szerint a társaság optimalizálni fogja két titkosítási megoldását az AMD 64 bites Opteron processzoraihoz.

Mint az RSA Security szerdai közleményében tudatta, a társaság BSafe Crypto-C és BSafe Crypto-C Micro Edition szoftverei hamarosan olyan változatban is megjelennek, amelyek kifejezetten az x86-64 -alapú Opteron (SledgeHammer) processzorok igényeinek szem előtt tartásával készültek. A két adattitkosító szoftver Opteron változata maximálisan ki fogja használni az AMD új, 64 bites processzorában rejlő lehetőségeket, lehetővé téve a vállalatok számára, hogy a legnagyobb hatékonysággal védjék Opteron-alapú alkalmazásaikat.

Az Advanced Micro Devices (AMD) Opteron processzorai a társaság tervei szerint a jövő év első felében jelennek meg. A processzorgyártó célja az új, 32/64 bites Opteron processzorokkal az, hogy zökkenőmentessé tegye a nagyteljesítményű 64 bites környezetre való átváltás folyamatát a vállalatok számára.

Az RSA Security szerint a társaság titkosítási megoldásait a cégek elsősorban olyan alkalmazásokban használják, mint például a digitálisan hitelesített dokumentumok, internetes üzenetek, illetve drótnélküli kommunikációs rendszerek. Az AMD Opteron processzoraihoz optimalizált változat a társaság szerint jelentős teljesítmény növekedést fog nyújtani, és lehetővé fogja tenni az új chipek képességeinek maximális kihasználását.

Az RSA egyelőre nem közölte, mikorra várható a titkosító szoftverek Opteron változatainak megjelenése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • magus #13
    hubazz hogy gépelek ha álmos vagyok. ez azért már gáz. azért ütöm a csocso szintet.
  • magus #12
    SOK LAIKUS

    asse tuggyyatok mi az a szamitastecc. nekem a 24ghzes elavult intele itanium 54emmel es az nv98598 ommal rohogve megy az ut 6003. asszisztitek ertetek a szamtecchez. hat mitnemondjak 8szemu ksi kocsoggok eloszor tanujjatok meg hejjessen irrni aztan dumajjatok. nekem a folyekony nitrogenszulfatom sima tartja a -800 fokot a proci legbelsejeben. a jegcsopkkal szoktam itthon kardozni. modntam mar hogy a villambol nyerem az aramot? en fejlesztettem ki. akartak adni vmi noname dijat, vmi nobel-t vagy mi a rákot de nekem nem kellett. na megyek előadást tartok a Hávárdon mert már régen előjegyeztettteek. na cső laikus vikunyák( aki nwem tudná viikunya az egyenlo vad nem háziasitott lámával, bár ezt csak a kocccsog mspz-sek nem tuggyak)
  • magus #6
    HOZSANNA A MESTER UJRA MEGSZOLALT. KÖSZÖNJÜK ZEB MESTER!
  • zeb #5
    Húha, itt kőkeményen zajlik a laikustalálkozó!!! Nem magyarázom el ezeknek, hogy mi fán terem a számítástechnika mert akkor nagyon az alapoknál kellene kezdenem, amihez meg sem türelmem, sem időm, sem kedvem és arra sincs garancia, hogy bármit is felfognának abból amit írok.
    Húzok is innen mert még elkapok tőlük valamit.
  • mir #4
    int. adatbáziskezelő?
    ez elég érdekes, még nem halottam.
    nem tudsz valami linket adni, ahol utána lehet nézni?
  • mir #3
    IBM regattákba is lehet rendelni, még talán sz e-serverekbe is(az UNIX alapúakba persze)
    1 crypto rendszer integrálása igen komoly előnyökkel jár, HA van éppen nagyon sok titkosítás(pl. webszerver) de ha nincs olyan sok titkosítás, akkor nagyon sok felesleges tranyó, meg felesleges bonyolultság, és lassabb lesz. ezért nem integrálják sehol, mert ahol nem kell, ott sokat árt.
  • Turmoil #2
    Az kicsit erős lenne. Végülis a lényeg, hogy a titkosító és visszafejtő algoritmusok ugyanolyan programok, mint bármi más, ilyen alapon bármi mást is be lehetne huzalozni a procikba, mint pl. ahogy IBM tervezi a Power5 környékén az adatbáziskezelő integrálását. Vicces lesz:)
    Hardveres titkosító eszköz van, amiről tudok az a Sünhöz kapható crypto-card, de gondolom más olyan platformra is létezik, ahol a procinak nem erőssége mondjuk a lebegőpontos számolás (RISC).