Franczy

Új GPRS mobiltelefon a BenQ-tól

A legnagyobb tajvani mobiltelefongyártó cégek között nyilvántartott BenQ a napokban piacra dobta első GPRS mobiltelefonját, mely szakértők szerint nagy segítségére lehet a gyártónak abban, hogy 2003-ban elérhesse a célul kitűzött 7 százalékos tajvani piaci részesedést. Jelen pillanatban a BenQ mintegy 5 százalékos piaci részesedést tudhat magáénak a tajvani mobiltelefon piacon, mely adat alapján a BenQ jelenleg a negyedik legnagyobb tajvani mobiltelefongyártó cég.

A mostani bejelentés kapcsán a cég munkatársai elmondták, hogy a keresztségben BenQ M560G nevet kapott vadonatúj mobiltelefont a gyártó elsősorban a 18-29 éves korosztályba tartozóknak ajánlja. A cég képviselői külön kiemelték, hogy a BenQ első 2,5G, vagyis GPRS kompatibilis mobiltelefonja színes kijelzővel rendelkezik, számos polifonikus csengőhangot tartalmaz, és két olyan játékot is a felhasználók rendelkezésére bocsát, mely játékok kifejlesztésében egy dél-koreai szoftverfejlesztő cég nagy segítséget nyújtott a BenQ-nak. Irwin Chen, a BenQ vezeték nélküli megoldások fejlesztésével foglalkozó részlegének elnöke a hivatalos sajtótájékoztatón elmondta, hogy a BenQ Tajvanon az idei év hátralévő részében havonta legalább 25 ezer darab M560G típusjelzésű készüléket kíván eladni, valamint utalt arra, hogy a jövő évben várhatóan tovább javulnak majd az említett modell eladási mutatói.

Chen elárulta, hogy a BenQ az M560G-t követően az elkövetkező hónapokban számos vadonatúj mobiltelefont kíván piacra dobni. Chen elmondása szerint az idei év végéig a BenQ várhatóan még legalább három mobiltelefon újdonságról fogja lerántani a leplet, és a cég a jövő év elején is számos új modellt kíván bemutatni. A jövő év első negyedévében esedékes egy színes kijelzővel rendelkező, összecsukható GPRS mobiltelefon debütálása, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy a gyártó várhatóan 2003 harmadik negyedévében kezdi meg a forgalmazását annak az újgenerációs mobiltelefonjának, mely immár integrált digitális fényképezőgépet is tartalmazni fog. A BenQ egyébként a jövő év második felében egy Microsoft Pocket PC 2002 operációs rendszerrel ellátott kéziszámítógépet is piacra kíván dobni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)