JohnnyCage

Szünetelteti videó szolgáltatását az Intertainer

Az online filmterjesztéssel foglalkozó Intertainer csütörtökön bejelentette, hogy a filmipar képviselőivel folytatott perek miatt a jövő héttől szünetelteti szolgáltatását.

"Mint ahogyan sokan tudják, szeptember 24-én trösztellenes pert indítottunk az AOL Time Warner, a Sony, a Universal, és a Movielink ellen" - írta egy e-mailben a szolgáltatás felhasználóinak Jonathan Taplin, az Intertainer vezérigazgatója.

"Október 23-ától a szolgáltatást leállítjuk, amíg ki nem tudunk harcolni egy igazságos üzleti modellt az alperesektől, akik a mozifilmek több, mint felének jogaival rendelkeznek, illetve a zeneipar 60 százalékát birtokolják."

A kaliforniai körzeti bíróságon bejegyzett perben az online videószolgáltatást működtető Intertainer azzal vádolja a szórakoztatóipar óriásait, hogy szövetkeztek a társaság Video-on-Demand (VoD - Videó rendelésre) szolgáltatásának ellehetetlenítése érdekében. Az Intertainer szerint a médiaóriások közös megegyezésre megtagadják a filmek licenszelését a társaságnak, hogy időt nyerjenek saját, Movielink nevű szolgáltatásuk beindításához.

Taplin elmondta, hogy az Intertainer szolgáltatása, amelyen jelenleg független filmstúdiók filmjei, különféle TV programok, és dokumentumfilmek érhetők el, ismét beindul, amint a filmipar képviselői igazságos feltételeket biztosítanak a társaságnak. A vezető arra kérte a szolgáltatás mintegy 150 ezer előfizetőjét, hogy írásban tegyenek panaszt a filmstúdiók ellen Michael Powellnél, a Szövetségi Kereskedelmi Felügyelőbizottság (FCC) elnökénél, vagy John Ashcroft legfőbb államügyésznél.

"Megígérjük, hogy visszatérünk, amint egy olyan független társaság, mint a miénk, igazságos feltételek mellett szállhat versenybe a piacon" - mondta Taplin.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!