JohnnyCage

Kiteljesednek a lemezkiadók online zeneszolgáltatásai

A MusicNet és Pressplay előfizetés-alapú online zeneszolgáltatások hamarosan már mind az öt nagy lemezkiadó zenei kínálatát elérhetővé teszik a felhasználók számára.

Mint a Pressplay a napokban bejelentette, a társaság licenszmegállapodást írt alá a Bertelsmann Music Grouppal (BMG), amelynek értelmében a Pressplay felhasználók a jövőben a BMG zeneszámait is elérhetik a szolgáltatáson keresztül. A Sony és Vivendi Universal által támogatott szolgáltatás jelenleg a Sony Music, a Vivendi Universal Music Group, és EMI Recorded Music lemezkiadók zenei katalógusát tartalmazza.

A rivális MusicNet eközben egyes hírforrások szerint megegyezett a Universal Music Grouppal, és hamarosan a Sony Music-kal is megszületik a megállapodás. A szolgáltatáson keresztül jelenleg a támogató Warner Music, EMI Recorded Music, és BMG zeneszámai érhetők el.

Bár egyes előadók/együttesek, mint például a Beatles, vagy a Rolling Stones nem engedik az online terjesztést, ezért zeneszámaik továbbra sem lesznek elérhetők a zeneszolgáltatáson, a licenszmegállapodások jelentős előrelépést jelentenek mind a MusicNet, mind pedig a Pressplay számára.

Az ingyenes, illegális fájlcsere szolgáltatások riválisainak szánt fizetős zeneszolgáltatások korábban csak egy - két vezető kiadó zenekatalógusát tették elérhetővé, amely az elemzők szerint komoly gátat szabott az új terjesztési módszer térhódításának. Most, hogy lassan teljessé válik a letölthető zeneszámok listája, a szolgáltatások az előfizetők számára biztosított feltételekkel, és áraikkal versenyezhetnek, amely minden bizonnyal kedvezni fog a felhasználóknak.

A kedvezőbb feltételekre azonban szüksége is lesz a szolgáltatásoknak, a jelenlegi feltételek ugyanis nem nyerték meg a zenehallgatókat, akik továbbra is inkább a fájlcsere szolgáltatásokon keresztül szerzik meg kedvenc zenéiket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #1
    Így van, elmehetnek a sunyiba a keselyűk továbbra is...