JohnnyCage

Intel: Kétcsatornás DDR chipsetek az APAC-IDF-en

A chipóriás által rendezett konferencián olyan alaplapok bemutatására is sor került, amelyek az Intel Granite Bay, Placer, és Plumas kétcsatornás DDR chipkészleteire épülnek.

A tajvani Asia-Pacific Intel Developer Forum konferencián újabb jelét adta az Intel, hogy - legalábbis egy időre - szakított a Rambus DRAM memóriák alkalmazásával. A Tajpejben megrendezett konferencián a tajvani alaplapgyártók, illetve maga az Intel olyan alaplapokat mutattak be, amelyek a három új, munkaállomások és szerverek piacára szánt chipkészletet tartalmazzák.

Az ASUStek Computer, Micro-Star International (MSI), és Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) cégek bemutatott alaplapjai csakúgy, mint az Intel saját Enterprise Platforms and Services Division (EPSD) részlege által gyártott modellek, a novemberre várt Granite Bay (E7205) és Placer munkaállomásokba szánt chipseteket, illetve a Plumas 533 szerver változatot tartalmazták. Mindhárom chipkészlet kétcsatornás DDR-SDRAM támogatással rendelkezik, az RDRAM támogatás pedig fokozatosan, teljesen eltűnik az Intel csúcsteljesítményű megoldásaiból.

A chipóriás legutolsó RDRAM alapú chipsete, az i850E azonban továbbra is piacon marad, és jelenleg az asztali számítógépek egyik legnagyobb teljesítményű megoldása. A PC800 és PC1066 támogatású i850E-t a Springdale chipkészlet fogja leváltani az asztali PC-k vonalán, méghozzá a jövő év második negyedében.

Annak ellenére, hogy az Intel a közelmúltban a DDR technológia mellett tette le voksát, a Rambus Inc. is jelen volt az APAC-IDF konferencián. Mint Joseph Lin, a Rambus tajvani részlegének marketingigazgatója elmondta, az RDRAM technológia továbbra is igen népszerű a PC-n kívüli alkalmazási területeken, így például a játékkonzolokban. Lin szerint a Sony következő generációs játékkonzolja, a PlayStation 3 továbbra is RDRAM alapú megoldást fog tartalmazni. A Rambus emellett továbbra is együtt fog működni az alaplapi chipset gyártókkal, és az RDRAM az alaplapokból sem tűnik el teljesen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Power #1
    Szerintem a PS3 sem fog a rambusra építeni.