Franczy

Megjelent a Palm Zire kéziszámítógép

A Palm hétfőn bemutatkozott Zire típusjelzésű kéziszámítógépe nem az első olyan Palm kéziszámítógép, mely elsősorban 100 dollárnál alacsonyabb áráról ismerszik meg, viszont az első olyan low-end kategóriás Palm kéziszámítógép, melyet a gyártó várhatóan nyereségesen tud majd forgalmazni. Az eddigiekben leginkább azon Palm eszközök kerültek 100 dollárnál is kevesebbe, melyek életciklusuk vége felé közelítettek, és amely eszközöktől a gyártó már csak drasztikus árcsökkentések révén tudott megszabadulni. Ezzel szemben a most debütált Palm újdonság már bemutatkozásának pillanatában rendkívül kedvező árral rendelkezik, ami persze nem véletlen, hiszen a Zire révén a gyártó minden eddiginél szélesebb körben szeretné elterjeszteni a parányi kéziszámítógépeket.


A fehér alapszínű Palm Zire méreteit tekintve leginkább a Palm m500 típusjelzésű kéziszámítógéphez hasonlatos, azonban tömege kisebb a Palm m500-énál, ezenkívül pedig említésre méltó, hogy mindössze két fő gomb található rajta, melyek segítségével a címtár és a naptár funkciókat lehet gyorsan elérni. A Palm Zire a hozzá mellékelt mini USB kábel segítségével csatlakoztatható a személyi számítógépekhez, operációs rendszere pedig nem más, mint a Palm OS 4.1. Mivel egy abszolút low-end kategóriás, belépőszintű modellel van dolgunk, nem szabad meglepődnünk azon, hogy mindössze 2 MB memóriával rendelkezik, kijelzője pedig nem színes, hanem csak fekete-fehér.


David Cristopher, a Palm termékmenedzsment részlegének az igazgatója a bejelentés kapcsán elmondta, hogy a Palm a vadonatúj Zire kéziszámítógépet minden korábbinál szélesebb körben szeretné elterjeszteni. Cristopher utalt arra, hogy a Palm a Zire-t nem elsősorban a mindig a legújabb és legnagyobb teljesítményű eszközökre vágyó, viszonylag szűk vásárlórétegnek szánja, hanem lényegében minden olyan, úgymond egyszerű felhasználónak, akik az eddigiekben idegenkedtek az ilyen eszközök használatától, és akiknek az életét könnyebbé teheti a Zire használata. Cristopher ezenkívül elmondta, hogy a Palm várhatóan október végén rántja le a leplet az első Palm OS 5-tel ellátott high-end kategróiás újdonságairól.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • braindance #3
  kicsit leültem, amikor a haverom a kezembe nyomta az m515-jét, és megvillantotta az egyik FPSt palmon...

  Jó, kicsi a kijelző felbontása, szokatlanok a gombok, a grafika sem világmegváltó, dehát vazzeg, nem hittem el...
 • Elvis #2
  szép a gép nagyon. de azért az m515 sokkal jobb... (és tekintve a magyar palm (fekete)piacot árban is versenyképes vele)

  kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz a high end gép. mert akkor lehet, hogy váltani lesz érdemes.

  mint programozó, engem nagyon bánt viszont, hogy 2-vel kevesebb gomb van rajta, mint a sztenderd palm-okon. hogy lehet így rendesen játékot írni? ;)