Franczy

A Nokia bemutatta első 3G mobiltelefonját

A Nokia a napokban a finnországi Helsinkiben mutatta be első harmadik generációs, színes kijelzővel ellátott mobiltelefonját, mely termék forgalmazásának megkezdésére azonban még jó darabig várnunk kell. A világ legnagyobb mobiltelefon gyártójaként nyilvántartott cég 6650 típusjelzésű újdonsága többek közt integrált digitális fényképezőgéppel is rendelkezik, valamint kompatibilis a második generációs (2G) GSM, valamint a szárnyait bontogató harmadik generációs (3G) W-CDMA hálózatokkal.


A sajtótájékoztatón megjelent szakértőket nem igazán nyűgözte le a Nokia egyelőre prototípus szinten létező harmadik generációs mobiltelefonja, ugyanis az újdonság lényegében semmilyen újdonságot sem vonultat fel a nagyobb tudású második generációs mobiltelefonokhoz képest. Igaz, hogy segítségével álló- és mozgóképeket is lehet küldeni, azonban mindezt egy második generációs mobiltelefonos hálózat és telefon segítségével is végre lehet hajtani. Érdekes módon Anssi Vanjoki, a Nokia Mobile Phones alelnöke is úgy vélekedett az üggyel kapcsolatban, hogy a szolgáltatóknak, illetve az előfizetőknek egyelőre nincs igazán szükségük a harmadik generációs mobiltelefonos megoldásokra, ugyanis a jelenlegi 2G, illetve 2,5G rendszerek is maximálisan kielégítik a felmerülő igényeket.


A Nokia munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a 6650 típusjelzésű mobiltelefon újdonság megjelenésekor várhatóan 735 dollárba fog kerülni, vagyis nagyjából annyiba, mint amennyibe jelen pillanatban a 6650-eséhez hasonló szolgáltatásokkal rendelkező, de csak második generációs Nokia 7650-es készülék kerül. A Nokia legelső harmadik generációs mobiltelefonja a gyártó állítása szerint két óra húsz perces beszélgetési idővel, és mintegy tizennégy napos készenléti idővel rendelkezik, ami a maga nemében nem éppen egyedülálló, mindenesetre a Nokia 6650 e tekintetben képes lekörözni a legelső japán 3G mobiltelefonokat. A cég vezetői egyébként állítólagosan felhívták a befektetők figyelmét arra, hogy a Nokia 6650 semmiképp sem csinál majd mobiltelefonos forradalmat, ráadásul megjelenésére még legalább hat hónapot kell várni. Mindenesetre a bejelentést követően a Nokia részvények értéke több mint 10 százalékot növekedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • KeFe #17
    Ez ronda mint a szar
  • Bonewerkz #14
    gondolom, azert antennas, mert igy a fejre juto sugarzas kisebb, nem???
  • Cheky #5
    Hát nem egy kisdarab. és még antennás is
    (mikor is láttam én utoljára nokiaznál antennát??) :)