Rónai György

Mégsem lesz WLAN-támogatás az új Intel chipkészletekben

Az Intel úgy döntött, hogy elveti a tervet, mely szerint Wireless LAN képességekkel ruházza fel a legújabb i915, és i925X chipkészleteit. Korábban még úgy tervezték, hogy a későbbiekben integrált WLAN-os változatok is megjelennek. A döntést azzal indokolták, hogy a piacon valójában még igen kicsi az igény rá.

Radoslaw Ceplin, az Intel szóvivője elmondta, hogy "A felhasználói visszajelzések, és a drótnélküli termékek egyre növekvő piaca miatt döntöttünk úgy, hogy jelenleg még nem lesz Wireless hozzáférési pont az i925X/i915 platformjainkon." 2003 végén az Intel megígérte, hogy WLAN-vezérlő is lesz integrálva az Alderwood és a Grantsdale chipkészletekbe. Úgy reklámozták az új termékeiket, hogy segítségével ezek a platformok lényegében ingyenesen válhatnak WLAN-hozzáférési ponttá, tehát kábel nélkül kapcsolatba léphetnek más WLAN-kártyás gépekkel, vagy akár Internet hubként is funkcionálhatnak.

Ezt a bejelentést követően, idén év elején már azt nyilatkozták, hogy elhalasztják a Wi-Fi-támogatás integrálását. Ennek oka már akkor sem volt tisztázott, azonban azt feltételezték, hogy a WLAN antennás kiegészítő-kártyák fejlesztésében adódtak fennakadások. Ezek lényegében olyan kiegészítő kártyák, amelyek az integrált WLAN chipkészlet számára a gép hátulján az antennát megvalósítják. A jelenlegi tervek szerint azonban már az is kétséges, hogy egyáltalán teljesen különálló kártya formájában kínál-e majd az Intel WLAN megoldásokat a desktop piac számára.

"Az Intel továbbra is invesztál többféle vezetéknélküli technológiába, és a jövőben is együttműködik a felhasználóival, hogy meg tudja állapítani ezen termékek keresletét és a piaci bevezetésük korrekt időzítését" - nyilatkozta Ceplin.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!