HNR

Heti Pc Piac - Videókártyák

Videókártyák

A nyár szenzációja még a Matrox Parhelia megjelenése volt, az ősz azonban egyértelműen az ATI nagyágyújától, a RADEON 9700-tól lesz hangos. Mint az már számos tesztben olvasható volt, az ATI mostani húzásával ismét átvette a vezetést a teljesítményért folytatott ádáz küzdelemben. Az nVidia válasza már úton van, azonban ez az út kissé hosszabbra sikeredik, mint azt várni lehetett. Az NV30 kódnevű trónkövetelő megjelenési ideje egyelőre bizonytalan.

Legutóbbi összeállításunk óta a Matrox Parhelia szinte minden hazai boltban kapható már, azonban a kifejezetten magas ár miatt csak kevés helyen tartanak belőle raktáron. Megérkeztek az első ATI RADEON 9000 kártyák is, a 9700-asok pedig ezen a héten jelenhetnek meg a boltok polcain. A pletykák szerint az első sorozatokat - függetlenül attól, hogy a csomagoláson mi szerepel - mind az ATI gyártotta. Az ATI kártyáival kapcsolatos változás továbbá, hogy letisztulni látszanak a hazai viszonyok és remélhető, hogy a sokszor elfogadhatatlan minőségű alkatrészeket gyártó cégek extra olcsó kártyái kiszorulnak Magyarországról (is).

Az nVidia háza táján csekély változások zajlottak le, a cég döntése értelmében hamarosan egyszerűsödni fog a jelenleg 6 tagot számláló GeForce 4 sorozat. A magyarázat pedig kézenfekvő: a Ti4200-as elsöprő sikere értelmetlenné tette az árban ahhoz közelítő, de teljesítményben messze elmaradó MX460-as, valamint a teljesítményben nagyon közeli, azonban jóval drágább Ti4400-asok további gyártását.

Lássuk tehát, hogyan alakulnak a legkedvezőbb nettó kiskereskedelmi árak ezen a héten:







Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Igo #12
    Lehet, hogy én tévedek, de tudomásom szerint az ATI RADEON 7500 kártyán 64 MB ram van.
    A www.ati.com-on ugyan ez az info szerepel.
  • HNR #10
    GTA3 elegge probara teszi a grafikus kartyakat... en emiatt a program miatt valtottam TNT-rol GeF4 Ti4200-ra :) Erezheto a kulonbseg, finoman szolva :)
  • PyRex #6
    okos :)
  • gz8 #1
    Most érdemes váltani, vagy inkább várjuk meg az AGP 8x kifutását, aztán vegyünk PCI 3-as videokártyát?