JohnnyCage

Reflektorfényben a 64 bites Windows

A szoftveróriás a napokban megrendezett DefCon konferencián megpróbálta eloszlatni a 64 bites Windows rendszerek, illetve a kísérőalkalmazások körüli bizonytalanságot.

A Microsoft viszonylag új résztvevő a 64 bites operációs rendszerek piacán. A redmondi (Washington állam) központú szoftveróriás tavaly adta ki első 64 bites Windows operációs rendeszerét, a 64 bites Windows Advanced Server Limited Edition-t, amely az Intel Itanium processzoraihoz készült. Mint Bob O'Brien, a Microsoft Windows .Net Server termékmenedzsere azonban elmondta, a megoldást csak néhány jelentősebb ügyfél használja.

Ahogy az Intel és Advanced Micro Devices (AMD) egyre olcsóbb, általánosabban elérhető 64 bites processzorokat fejlesztenek, a 64 bites megoldások is egyre nagyobb szerepet játszanak a Microsoft stratégiájában. A szoftveróriás a jövő év első felében kiadja a 64 bites Windows .Net Server 2003 Datacenter Edition operációs rendszert. Ezt követően kerül sor az általános elterjedéshez szükséges "kritikus" alkalmazások, mint például az SQL Server 64 bites változatainak kiadására.

"Ez újabb ok lesz, amiért a felhasználók váltani akarhatnak majd a Unix-ról" - mondta Sheryl Tullis, a Microsoft SQL Server termékmenedzsere. "Egy megfelelően skálázható adatbázis alkalmazás az, amelyet a legtöbb felhasználó igényel ahhoz, hogy a vállalat központjában is Microsoft megoldásokat alkalmazzon" - tette hozzá.

A szervergyártó Unisys az elmúlt heti kiállításon egy 32, illetve egy 64 bites szervert állított egymás mellé, hogy demonstrálja a két rendszer közötti teljesítménykülönbséget. A béta állapotú 64 bites Microsoft SQL Server a prezentáció során közel kilencszer annyi lekérdezést tudott végrehajtani megadott idő alatt, mint az egyébként azonos szoftveres körülmények között futó 32 bites változat.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • CAD #9
    Ez egy ujabb ok hogy az >>okos<< emberek fikazhassak a microsoftot, amit divatbol/elvbol utalnak. Gratula.
  • leslie #8
    "Ez újabb ok lesz, amiért a felhasználók váltani akarhatnak majd a Unix-ról"

    Ez micsoda LOL duma. Ezeknek ezt tanitjak, vagy maguktol ilyen birkak? :P
  • crx #5
    Csatlakozok hozzád.Szerintem is.
  • Dozer #4
    Miert? Az egyikben volt egy 300MHz-es celeron, a masikban meg egy 1GHz-es Itanium :)