JohnnyCage

NEC, Unisys: Madison-alapú rendszerek az IDF-en

Az NEC és Unisys cégek rendezik az Intel harmadik generációs Itanium processzorának, a Madisonnak az első nyilvános bemutatóját a jövő heti Intel Developer Forum konferencián.

A piaci megjelenéstől egyelőre még távol álló Madison processzorok első nyilvános bemutatójára szigorúan szabályzott körülmények között kerül sor a jövőheti IDF nyitónapján.

A hétfői bemutatón, amely Paul Otellini Intel elnök beszédét fogja követni, fény derült a következő generációs Itanium (IA-64) processzorok speciális képességeire, amellyel a chipóriás elsősorban a csúcskategóriás 64 bites rendszerekre vágyó ügyfelek tetszését szeretné megnyerni.

Az NEC várhatóan egy 32 processzoros Madison rendszert fog bemutatni, amely a SAP üzleti szoftverét fogja futtatni, a Unisys pedig a társasághoz közeli hírforrások szerint azt fogja demonstrálni, miként lehet egy Itanium 2-alapú (McKinley) szerver processzorait Madison chipekre cserélni úgy, hogy közben a szoftverek futásában semmilyen fennakadás nem érzékelhető.

A nemhivatalos információkkal kapcsolatban a Unisys megerősítette, hogy egy Madison-alapú megoldást tervez bemutatni hétfőn, további részleteket azonban nem közölt. Az NEC nem kommentálta a hírt.

A hírek szerint tehát a Madison lábkompatibilis lesz a McKinley magos Itanium 2 processzorral, ami jelentősen leegyszerűsíti az Itanium 2 rendszerek gyorsabb chipekkel való, jövőbeli bővítését. Az Itanium 2 rendszerek gyártóinak emellett nem kell új szervereket tervezniük a Madison megjelenésekor, ami alacsonyabb árakat tesz lehetővé.

A Montecino, amely a Madison utódja lesz, szintén lábkompatibilis a McKinley-vel.

A Madison processzor nagymértékű hasonlóságot fog mutatni a McKinley-hez. A legfontosabb különbség a nagyobb méretű, gyorsabb cache memória, illetve a magasabb órajel lesz a chipben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Turmoil #2
    Inkább meglepő, hogy az Intel képes kiadni három processzorgenerációt ugyanolyan tokozással, lábkompatibilsen:))
  • Zombye #1
    Az AMD vagy ügyesen blöfföl, vagy tényleg HASZNÁLHATÓ procid dob piacra nyolcadik generáció címszó alatt, mert az intel azért valljuk meg, igen csak kapkodja a virgácsait, hogy az előnyét bebiztosítsa,