JohnnyCage

Mégsem valósul meg a Napster felvásárlása

Ez azonban aligha segít a társaságon, amelynek már meg is kezdődött a felszámolása, alkalmazottai pedig már új munkahelyüket keresik.

Egy amerikai szövetségi bíró kedden megakadályozta a Bertelsmann már-már megvalósult lépését, hogy mintegy 9 millió dollárért felvásárolja a Napstert. Az egykor mintegy 60 millió felhasználóval rendelkező szolgáltatás kifejlesztője ezzel a meglepetést okozó döntéssel azonban korántsem menekült meg, sőt azonnal fel is számolták.

Kedd délutánra a Napster megmaradt 42 alkalmazottjának döntő többsége is elvesztette állását, és a többiek is csak a felszámolás befejezéséig maradnak, közölte egy, a társasághoz közeli hírforrás.

- A lemezkiadókkal való szembenállás miatt a társaságot fel kell számolni - mondta Konrad Hilbers, a Napster vezérigazgatója. - Mint a legtöbb kis cég megoldásainak, a Napster technológiájának sincs értéke a fejlesztést végző, lelkes kis csapat nélkül, ezért ez jelentős veszteség - tette hozzá Hilbers.

A www.napster.com weboldal látogatói immár csak a "Napster was here.", azaz "A Napster itt volt." üzenetet olvashatják.

Mint a napokban kiderült, a Napster sorsa mindenképpen megpecsételődött, a német médiaóriás Bertelsmann AG, amely egy megállapodás szerint felvásárolta volta a társaságot, szintén annak bezárását tervezte.

"Elfogadjuk a bíróság döntését, miszerint nem vásárolhatjuk meg a Napster tulajdonait" - áll a Bertelsmann közleményében.

Az Amerikai Lemezkiadók Szövetsége (RIAA) egyébként Hilbers Bertelsmann-nal folytatott, bizalmas e-mail levelezését is felhasználva győzte meg a bíróságot, hogy a német médiaóriás felvásárlási terve nem felel meg a jogi követelményeknek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!