Franczy

Láthatáron a Windows XP Service Pack 1

A Microsoft a cégen belüli belső használatra a napokban elérhetővé tette a nagysikerű Windows XP operációs rendszer első javítócsomagját, melyre a felhasználóknak azonban néhány napot még várniuk kell. Ahogy az várható volt, a Microsoft fejlesztői a hét végére immár teljesen elkészültek a sokak által várva várt javítócsomag fejlesztési munkálataival, így lényegében már semmi sem állhat annak útjába, hogy a felhasználók szeptember 9-től kezdődően letöltsék a keresztségben Windows XP Service Pack 1 nevet kapott javítást.

Mint ismeretes, a világ legnagyobb szoftverfejlesztő cége időről időre kiad olyan ingyenes frissítéseket, javítócsomagokat, melyek elsősorban arra hivatottak, hogy bizonyos szoftverhibákat kijavítsanak, új funkciókkal gazdagítsák a szoftvereket, illetve, hogy betömjék a programokban megbújó biztonsági réseket. A Windows XP Service Pack 1 ezen túlmegy, ugyanis a Microsoft ezen javítócsomagja már olyan új hardvereket is kezelni fog, mint például a Windows Media Center PC, vagy például a Tablet PC. Az igazsághoz tartozik, hogy az utóbb említett hardvereszközök támogatásához szükséges változtatások hivatalosan csak a számítógépgyártó cégek által lesznek elérhetők. Különböző források szerint a Hewlett-Packard, és a többi nagy számítógépgyártó cég már javában fejleszti a Windows Media PC-ket, melyek várhatóan már az idei év végén meg fognak jelenni a kereskedelmi forgalomban. A másik, Microsofthoz köthető hardver újdonság, a Tablet PC hivatalosan idén november 7-én fog bemutatkozni, mégpedig számos számítógépgyártó cég tálalásában. Az egyfajta speciális hordozható számítógépnek tekinthető Tablet PC-nek a Microsoft nem titkoltan nagy jövőt szán, ugyanis a cég vezetői úgy vélik, hogy a Tablet PC-ket többek közt a hétköznapi felhasználók, az üzletemberek és a tanulók is előszeretettel használják majd.

Szakértők szerint a Microsoft kiválóan időzíti a Windows XP Service Pack 1 megjelenését, ugyanis a Windows XP operációs rendszer egy évvel ezelőtt nagyjából hasonló őszi időpontban debütált, mégpedig nem kis sikert aratva. A számítógép eladásokat tekintve a Windows XP első javítócsomagjának debütálási időpontja mindenképpen jól el van találva - nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Stephen Baker, az NPDTechworld elemzője, majd hozzátette, hogy a javítócsomaggal ellátott Windows XP operációs rendszerrel szállított első PC-k várhatóan október elején kerülnek majd forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Yfel #21
    Én már két MS konferencián voltam tavaly október óta, úgyhogy két teljesen legális verziót kaptam tőlük ingyé :)
  • TheZsenyka #18
    Röhögnék, ha minden zökkenőmentesen menne (SP1 telepítés) majd az első internetre lépéskor feljönne egy ablak:

    "IP-je alapján megállapítottuk az Ön/Cége kilétét. Rendszerünk - a MATÁV-al kötött szerződés értelmében - automatikusan megterhelte telefonszámláját a Microsoft Windows XP teljles vételárával.

    A részletes telefonszámálán "helyi szívás"-ként tüntetjük fel a tételt, a mosolygó fej mellett.

    Köszönjük a közreműködést!
    További jó szörfölést!"
  • JTBM #17
    Aktiváláshoz vagy Corporate kulcs kell, vagy egy aktiváló crack.
  • Balko #15
    és upgradel valmai progit a windowsban? Internet Explerer, Outlook Express?
  • AnarchoiD #12
    mar kozkezen forog egy feltort XP ahogy latom, amiben bennevan az sp1 alapbol ...

    ergo ha maskent nem megy, installalsz uj XP-t ;)
  • Balko #11
    az sp1-ben benne van a Media PLayer 9 meg ilyesmi?
  • Ligend #9
    Tudjal rola, hogy blacklist-elt corporate kulccsal fel sem megy/ment az SP1, tehat mindenkeppen cserelni kellett telepites elott.

    Azoknak lesz kisebb zurjuk, akiknek "elotort" XP telepitokeszletuk van, mert a regi modositott reszek szepen felul lesznek irva ujjal, amiben persze benne van az ellenorzes. Par ismerosomnek majdnem teljes reinstall lett az SP1-gyel valo randevu vege. :-)
  • radical #7
    funkicókkal !!! javítsátok pls.
  • Lt. Stinger #5
    Szerintem se lesz baj... ... először a sima XPt is legyőzhetetlennek hitték, és egy iedeig mi is. De rövid úton kiderült hogy nem így van ;)
  • JTBM #4
    Azért komolyan kell venni a dolgot, a SP1 telepítése előtt kell cserélni a kulcsot és nem utána! A kulcs csere maga egyszerű, de időbe telhet, amíg generál magának egyet az ember. Esetleg célszerű beszerezni egy Corporate kulcsot, ami nekem sincsen sajnos, de én nem is használok XP-t, maradtam a Win2000-nél.