JohnnyCage

Online zeneszolgáltatást indít a HMV

A brit HMV Group zenei áruházlánc várhatóan a hét folyamán jelenti be új online zeneszolgáltatását, amellyel a világhálóhoz egyre inkább kötődő felhasználók igényeihez próbál igazodni a társaság.

Egyes hírforrások szerint a társaság azt a tényt kívánja saját hasznára fordítani, hogy a vásárlók szívesen töltik le kedvenc zenéiket az Interneten keresztül.

A HMV, amelyben az EMI Groupnak 14,5 százalékos részesedése van, várhatóan kedden jelenti be az új zeneszolgáltatást. A társaság ezzel az első brit lemezbolt-hálózat lesz, amely a világhálón is kínálja zenéit. A szolgáltatás bevezetésére várhatóan szeptemberben kerül sor a www.hmv.co.uk weboldalon.

A HMV új szolgáltatásához az On Demand Distribution-nel (OD2), egy brit technológiai céggel lépett szövetségre. Az új, előfizetés-alapú online zeneszolgáltatás hozzávetőleg 100 ezer zeneszámot kínál majd a felhasználóknak letöltésre.

A társaság tervei szerint a havi előfizetési díj 4,99 font lesz, amelyért a felhasználók meghatározott mennyiségű zeneszámot tölthetnének le, illetve hallgathatnának meg. A társaság lehetővé tenné a letöltött zeneszámok hordozható lejátszóra másolását, illetve esetlegesen azok CD-re írását is.

Az OD2 jelenleg olyan társaságok zeneszolgáltatásainak technikai hátterét biztosítja, mint a brit Freeserve, az olasz Tiscali, és a Microsoft MSN.

A lemezkiadók az utóbbi időben egyre nagyobb erőfeszítéseket tesznek, hogy eltereljék a felhasználókat a jelenleg rendíthetetlen népszerűségnek örvendő illegális fájlcsere hálózatoktól. Ezek egyik oldalon egyre kedvezőbb feltételeket biztosító, előfizetés-alapú zeneszolgáltatásokban, másik oldalon viszont - sajnos - egyre általánosabbá váló fenyegetőzésekben, pereskedésekben mutatkoznak meg.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #1
    "A társaság lehetővé tenné a letöltött zeneszámok hordozható lejátszóra másolását, illetve esetlegesen azok CD-re írását is."

    Ha ha ha! Ezen csak sírni tudok! %->