JohnnyCage

DRAM szövetségest keres az Intel

Egyes hírek szerint a chipóriás Intel szövetséget kíván kötni a DRAM-gyártó tajvani Powerchip Semiconductorral (PSC), valamint a japán Elpida Memory-val.

A Powerchip Semiconductor Corporation elsősorban technológia megosztási, illetve szerződéses gyártási megállapodások érdekében kíván együttműködni az NEC és Hitachi japán cég tulajdonában lévő közösvállalkozással, az Elpidával. A két társaság a jövőben közösen fejleszt majd ki különféle technológiákat, és gyártókapacitását is megosztja.

A PSC-vel és az Elpidával emellett azonban a chipóriás Intel Corp. is szövetségre kíván lépni. A processzorgyártó a tajvani Economic Daily napilap szerint csúcsteljesítményű DRAM chipeket tervez készíteni a PSC két 12 colos szilíciumostyákkal dolgozó gyárában, miközben tovább növeli tulajdonrészét a tajvani cégben, és egyes technológiákat is rendelkezésére bocsát. A nemzetközi szövetséget az érintett cégek várhatóan a jövő héten jelentik be hivatalosan.

A szövetségben az Intel fogja kiválasztani az alkalmazandó DRAM szabványokat, a kutatási és fejlesztési (R&D) feladatokért pedig az Elpida hiroshimai (Japán) 12 colos alapanyagokkal dolgozó gyára lesz felelős. A tömeggyártás a PSC két 12 colos szilíciumostyákat alkalmazó gyárában folyik majd, a társaság 8 colos alapanyagokat alkalmazó gyára pedig különféle egyéb chipeket fog gyártani az Intelnek, illetve az Elpidának.

Az érintett társaságok egyelőre spekulációnak nevezték, és nem kommentálták a híreket.

Szakértők szerint az Intel elsősorban azért támogatná a tajvani/japán szövetséget, mert nem szeretné, ha a teljes DRAM piac két-három nagyobb cég kezébe kerülne.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!