SG.hu

Emeli a telefondíjakat a Matáv

A Matáv szeptember 1-jétől megváltoztatja hatósági áras tarifáit. A hatósági tarifák emelését a 2002. évi januári 3/2002 (I. 21.) MeHVM rendelet szabályozza. A rendelet az első félévben csak a havi díjak emelését engedélyezte, továbbá meghatározta, hogy a vezetékes távközlési tarifák az idén éves viszonylatban 4%-kal emelkedhetnek. Február 1-jével megtörtént a rendelet által előirányzott első emelés, a további árváltoztatásra július 1-jétől nyílt lehetőség. Ez utóbbi lehetőséggel a Matáv csak késleltetve, szeptember 1-jétől él.

Szeptember 1-jétől az analóg vonalak havi előfizetési díjai átlagosan 2,99%-kal emelkednek. Az egyéni fővonal a jelenlegi bruttó 2998 Ft helyett bruttó 3080 Ft lesz, míg az üzleti fővonal bruttó 4030 Ft-ról 4150 Ft-ra emelkedik. Az egyéni ikervonal bruttó 1008,75 Ft-ról 1225 Ft-ra, az üzleti ikervonal 1362,50 Ft-ról 1387,50 Ft-ra változik. A helyi hívások percdíjai csúcsidőben (07-18 óra) 10 százalékkal, csúcsidőn kívül (18-07 óra, továbbá hétvégén és munkaszüneti napokon) 8,33 százalékkal emelkednek. Csökken viszont a kapcsolási díj 10,53%-kal (bruttó 4,75 Ft-ról 4,25 Ft-ra).

A kapcsolási díj csökkenését is figyelembe véve a helyi hívások díja a listaárak tekintetében átlagosan 5,19%-kal nő. A belföldi távolsági és az agglomerációs (helyközi II.) hívások percdíja a hálózaton belül (azaz a Matáv szolgáltatási területén belül hívott számok esetében) nem változik.

Változik a percdíj a Vivendi, a HTCC, a Monortel és az Emitel hálózatában végződő hívások esetében, ugyanis ezen szolgáltatók Referencia Összekapcsolási Ajánlatában a Matávénál magasabb összekapcsolási díjakat hagyott jóvá a Hírközlési Döntőbizottság. Ezért a Matáv hálózatán kívüli vezetékes hálózatokba irányuló hívások díja emelkedik szeptember 1-jétől a Bázis, Minimál, és Csevegő díjcsomagokban.

A Kontroll és Ritmus díjcsomagokat használó ügyfelek továbbra is változatlan percdíjjal hívhatják a többi vezetékes szolgáltató ügyfeleit. A mobil irányokba menő hívások és a külföldi beszélgetések percdíja is változatlan marad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #38
    Odakint van piaci verseny, tehát ott nem tehetik meg, mert piacot veszthetnek vele. Remélem az emberek felébrednek végre és otthagyják a francba a köcsög Matávot és akkor majd itt is lesz piacvesztés. Én számoltam és azóta nincs vonalas telefon a családban, csak mobil. Persze nem westeles egyik sem. :))))
  • Pheel #36
    Ezt hívják a kisebb ellenállás irányába mozgásnak. Jellemzője ez minden kormánynak, ami nem radikális. Most döntse el mindenki, hogy kire gondolok, meg kire nem...
  • DeXoSZ #34
    Szerintem azért elég korrupció szagú, h a kormány tökönrugás helyett támogatást adott a távközlési szolgáltatóknak, de ők tudják...
  • Mighty #33
    Ez igy teljesen nem igaz. A budapest Bank eseteben pl.
    Cimboram aruvasarlasi hitelt szeretett volna felvenni, de a banknak kellett a vezetekes telefon szamla is. (Viz, gaz, villany szamla nem volt elegendo...)

    bocs az off-ert
  • Pheel #32
    Újabb példája a rugalmas ügyintézésnek...
  • Timber #30
    amugy az ADSL kivaloan mukodik az egyiranyusitott vonallal is ... es az baromi olcso ... csak te nem tudsz hivni senkit hanem csak teged tudnak hivni ... bar asszem a Vivendinel meg mindig tudsz akkor is telefonalni ... es akkor az nem a matav zsebibe megy. Ha ezt nagyon sokan megtennek akkor a Matav elgondolkodhat majd azon, hogy kiket es meddig szipolyozzon.

    Az egeszben az a szar, hogy nem azert kell magasabb arakat fizetni meg nem azert emelnek, hogy aztan azt itt mAgyarorszagon befektessek, hanem azert, hogy a nemet anyavallalat ne menjen tonkre ... es ez a leggusztustalanabb az egeszben.
  • Borg #29
    ez monjuk igy nem egészen igaz

    jó ahhoz viz gáz villany stb havi számla is
  • Mighty #28
    Vannak meg a kocsog bankok. Ha hitelt akarsz felvenni egyes esetekben (pl Budapest Bank), kell legyen egy vezetekes telefonod. Hiaba van neked mobil elofizetesed (lehetne akar 100 is), akkor se kapsz hitelt. KELL AZ A KOCSOG VEZETEKES TELEFON!!!
  • Pheel #21
    Azt a vonalat te tuti nem fogod ikerre változtatni...
  • corleone #20
    Valóban... alig beszélünk már matávról. Hétfőn a fővonalamat ikresre változtatom, aztán a következő lépés a megszüntetés lesz. A matáv meg rohadjon bele a pénzébe.