HNR

Heti Pc Piac - Merevlemezek

Merevlemezek

Az idei év gyilkos árversenyt hozott a piacon, mely a mai napig nem csillapodott. További remek alkalom a verseny éleződésére a Serial ATA csatlakozófelületre történő - elkerülhetetlen - átállás. Úgy tűnik az ősz eseményekben gazdagnak ígérkezik, addig azonban elképzelhető, hogy a nyár második felében kissé lanyhulni fog az ádáz küzdelem.

Ismételten megállapítható, hogy folytatódik a SCSI-s rendszerek háttérbe szorulása, a választék szűkül és egyre kevesebb szaküzletben tartanak készletet ilyen meghajtókból. A legtöbb termék csak rendelésre kapható.

Lássuk, hogy alakultak a legkedvezőbb nettó kiskereskedelmi árak ezen a héten:


Mint látható az árak csak az Adaptec modellek esetében csökkentek több esetben számottevően. A kiváló minőségéről - és ennek megfelelő áráról ismert - gyártó termékei itthon a leginkább elterjedtek, a legolcsóbb modellek akár készletről is megvásárolhatók.


A választék meglehetősen szegényes, nem elképzelhetetlen azonban, hogy kifejezett érdeklődés alapján egy-egy üzlet elvállalja külföldről az itt látható táblázatban nem szereplő modellek beszerzését.


Egyedül a Samsung nem képes lépést tartani az árversenyben, lemaradása jelentős. A legkedvezőbb adattárolási költséggel ebben a hónapban a 80GB-os IBM meghajtó büszkélkedhet: nettó 268,75 Ft-ért tárolhatunk rajta 1 GB-t adatot. Emlékeztetőül ez az arányszám két hónappal ezt megelőzően 341 Ft/GB volt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HNR #17
    www.storagereview.com <- itt talalhatok a legreszletesebb tesztek

    Elore boritekolva az eredmenyt:
    1., WD 8MB cachet felvonultato sorozata (JB asszem)
    2., Seagate Barracuda
    3., IBM
    aztan szinte elenyeszo a differencia
  • Lammer #16
    Skacok az ár most annyira nem számít mert gyüjtöttem és engem az érdekelne az IDE/7200-es fronton melyik a leggyorsabb/legjobbelér.idő/irás-olvasás etc. etc. vinyó?
    Fontos lenne!
    Kösz
  • Gabest #13
    Akartam volna venni egy 40-es maxtor-t raid0-ba a másik mellé, de most már egyszerúen nem éri meg olyan kicsit venni... :'(
  • AtisH #12
    Nemtom, de nekem a W98+partíció mágussal vigyorogva ment és megy a mai napig. De az is lehet, hogy valamit elbaltáztam.;-)
  • HNR #11
    A Coomp-ker kizarolag nagykereskedelemmel foglalkozik.

    A tendenciat azonban nagyszeruen mutatja, varhato, hogy az 5400-as 80GB-s Maxtor napokon belul a kiskerekben is 20e Ft ala kerul.
  • gz8 #3
    ...és egy kissé gyorsabb is, gondolom :-D
  • Bekomman #2
    IBM 80GB-os vinyón 640MB-ot 172 Ft-ért tárolhatunk, ez lassan olcsóbb mint egy CD.
  • gz8 #1
    Apropó, van már 10.000-es fordulatszámú IDE-s vinyó?