JohnnyCage

A szoftverfejlesztők is a Hammer mellé állnak

Az AMD a Platform Conference 2002 konferencián olyan szoftverfejlesztő cégek támogatását jelentette be, amelyek elősegíthetik az Opteron, illetve nyolcadik generációs Athlon processzorok képességeinek mielőbbi kihasználását.

A társaság keddi bejelentése szerint az x86-64 architektúrára épülő Hammer processzorokat többek között olyan, szoftverfejlesztő eszközöket készítő társaságok is támogatják, mint az Etnus, a MigraTEC, a Numerical Algorithms Group (NAG), és az ST Microelectronics.

A társaságok teljeskörű Hammer támogatása komoly sikert jelent az Advanced Micro Devices (AMD) számára, mivel a K8-as rendszerek felhasználói már a kezdetektől fogva a platformra optimalizált szoftvereket és hardvereket tudnak majd használni.

"A mai bejelentéssel újabb cégek kerülnek a Hammer processzorok támogatóinak igen hosszú listájára, amelyen a vezető hardver- és szoftvercégek egyaránt szerepelnek" - mondta Ed Ellett, az AMD Computation Products Group csoportjának elnökhelyettese. "Az AMD újabb méföldkőhöz érkezett a partnercégek szerzésében, a rendszerek és komponensek biztosításában, amelyek a felhasználók Hammer processzorokra való átállását segítik elő" - tette hozzá a vezető.

"Piacvezető Etnus TotalView debuggerünk jelenleg a hetedik generációs AMD Athlon processzorokat támogatják, és tervbe vettük a Hammer processzorok 32 bites támogatását Linux operációs rendszer alatt" - mondta Mary Kay Bunde, az Etnus fejlesztési igazgatója, aki hozzátette, az Etnus alig várja, hogy az AMD a 64 bites szerverpiacra is belépjen, és a két társaság ezen szegmensre is kibővíthesse együttműködését.

"A MigraTEC az AMD 64 bites világ felé vezető x86-64 architektúrájának támogatása tükrében kiadja 64Express megoldását az Opteron processzorokhoz" - mondta Ulrich Brechbuhl, a társaság elnöke. "A 64Express automatikus forráskód átalakító megoldás segítségével a fejlesztők könnyen, gyorsan, a legkisebb kockázat és költség mellett portolhatják 32 bites szoftvereiket az AMD 64 bites platformjára" - tette hozzá Brechbuhl.

"Mint a vezető numerikus és statisztikai komponens szállító, a NAG erőteljes, robosztus, és megbízható numerikus könyvtárakat fejleszt, amely elősegít kiterjeszteni a közeljövőben megjelenő nyolcadik generációs AMD processzorok lebegőpontos számítási teljesítményét és pontosságát" - mondta Brian Ford, a NAG igazgatója. "Az AMD Hammer technológiára épülő szoftvereket fejlesztő társaságoknak megoldásunkkal lehetőségük lesz kiváló numerikus könyvtárainkat alkalmazni, amely felgyorsítja a fejlesztéseket, és csökkenti a költségeket."

"Az AMD és az ST Microelectronics szorosan együttműködik a Portland Group Compiler Technology x86-64 architektúrához való, számos operációs rendszer alatti kiadásában" - mondta Vincent J. Schuster, az ST Micro Portland Group Compiler Technology csoportjának igazgatója. "Az AMD nyolcadik generációs processzoraihoz készült nagyteljesítményű Fortran, C, és C++ fordítóinkkal, mind a 32, mind pedig a 64 bites alkalmazások esetében csúcsteljesítmény, és maximális kompatibilitás érhető el."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mir #9
    Enterprise: a m$ márrégen bejelentette, hogy támogatja az x86-64et, portolják a windowst, és VS is lesz. bár egyes feltételezések szerint az AMD programozói pedig fordítótfejlesztenek, levéve a m$ válláról a fejlesztőkörnyezetfejlesztés legnehezebb részét.
    IBM: éppen most olvastam a HWSWn, hogy álítólag elkészült a DB2 X86-64-re a DB2, más IBM szoftver pedig nem igazán mondható még jóindulattal sem jelentősnek a PC szegmensben.(az is csak a szervereknél)
    tehát úgy látszik, hogy a támogatás meglesz.
    nomeg ottvan a SUSE is, ők már készen is vannak az X86-64 linuxxal, pöccre megy... prociemulon.
  • Bekomman #6
    :-)
    Biztos nagyot lehet ütni majd az új AMD-vel.
  • fetyka #5
    Már nagyon kiváncsi vagyok erre a K8-as procikra.
    Nekem is AMD Athlon procim van és nagyon király.
    Pedig volt már Pentium procim is.
  • gz8 #3
    Biztosan a Metal Hammerről van szó! Yeah! :-D
  • Laci73 #2
    Véleményem szerint a "Pöröly" üt majd akkorát, mint amikor a legelső Atlon processzorok a korábbi meglehetősen gyengécske K5-6 processzorok után színre léptek.
  • Format #1
    "A szoftverfejlesztők is a Hammer mellé állnak"

    Mostantól fizikai munkát végeznek majd a szoftveresek?