Franczy

Július 20-tól kapható a Sony Memory Stick Duo

A világ legnagyobb, fogyasztói elektronikai eszközök gyártásával foglalkozó cégei között nyilvántartott Sony minden korábbinál nagyobb szeletet szeretne kihasítani magának a cserélhető flashmemóriák piaci tortájából, még pedig egy minden eddiginél parányibb méretű memóriakártya révén. A japán cég képviselői pénteken jelentették be, hogy Japánban július 20-án kezdődik meg a 16 MB tárolókapacitással rendelkező, Memory Stick Duo nevezetű flashmemória kártya forgalmazása, mely újdonság 2800 jenbe, azaz mintegy 6000 Ft-ba fog kerülni.

A most debütáló Memory Stick Duo nem más, mint a Sony nagy sikerrel forgalmazott Memory Stick nevezetű flashmemóriájának második generációs, kisebb méretekkel rendelkező változata. Mint ismeretes, már az eredeti Memory Stick kártyák sem éppen óriási méreteikről voltak híresek, azonban a Memory Stick Duo kártyák még a rágógumi méretű elődeikhez képest is kisebbek lesznek. A Sony az eredeti Memory Stickeket elsősorban a kéziszámítógépek és a digitális fényképezőgépek piacára szánta, a közel harmadakkora Memory Stick Duo kártyák azonban már az ennél kisebb fogyasztói elektronikus eszközökben történő felhasználásra is alkalmasak lesznek. Utóbbi eszközök közé tartoznak többek közt az egyre apróbb mobiltelefonok, valamint a hordozható digitális audiolejátszók.

A Sony szerint idén márciusig világszerte körülbelül 20 millió darab Memory Stick kártya került forgalomba, vagyis a Memory Stick kétségtelenül a japán gyártó egyik sikertermékének számít. A Sony azonban még ezen eladási adattal sem elégedett, és a Memory Stick Duo mobiltelefon, illetve digitális audiolejátszó piacra történő benyomásával a cserélhető flashmemóriák piacán minden eddiginél nagyobb piaci részesedést szeretne szerezni. Szakértők szerint egyébként a Sony-nak erre minden esélye megvan, vagyis elmondható, hogy a japán gyártó a Memory Stick Duo révén várhatóan újfent nagyon komoly konkurenciát állít majd a különböző SmartMedia, CompactFlash, valamint Multimedia Card formátumú flashmemóriáknak. Felmérések szerint idén mintegy 5,1 millió, mobiltelefonokban használatos, cserélhető flashmemória kerül forgalomba, melyből mintegy 1,4 millió darab a Sony márkajelzést viseli majd magán.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)