JohnnyCage

Megjelent a Visual J#.Net

A szoftveróriás Microsoft kiadta új fejlesztőeszközét, amellyel a társaság elsősorban a Java fejlesztők támogatását szeretné megnyerni a .Net-hez.

A Microsoft a hétfői Tech Ed 2002 Europe konferencián adta ki a Visual J#.Net immár végleges változatát, amely lehetővé teszi a szoftverfejlesztők számára, hogy a Java nyelven készítsenek szoftvereket a társaság .Net platformjához. A fejlesztőeszköz azonban nem teszi lehetővé a .Net technológiától független Java szoftverek készítését.

Mint ismeretes, a .Net projekt egy olyan stratégia, amely webes szolgáltatásokra épülő szoftverek fejlesztését alapozza meg. A megoldás célja a vállalatok közötti üzleti tevékenységek lefolytatásának megkönnyítése az interneten keresztül. A Microsoft versenytársai, mint a SUN Microsystems, az IBM, az Oracle, és a BEA Systems, a Java-alapú webes szolgáltatásfejlesztést támogatják.

A Microsoft úgy véli, az idei évben a Java fejlesztők mintegy 12 - 15 százaléka fogja alkalmazni a Visual J#.Netet. "Amennyiben a platformfüggetlen Java alkalmazásokat vesszük figyelembe, 15 - 20 százalékos részesedésünk lesz a piacon" - mondta Tony Goodhew, a Microsoft fejlesztői divíziójának termékmenedzsere.

A szoftveróriás korábban két tesztverziót adott ki az új Java fejlesztőeszközből. Azok a felhasználók, akik megvásárolták a Visual Studio.Net fejlesztőcsomagot, most a megoldás végleges változatát is ingyenesen letölthetik a társaság weboldaláról. A Visual J#.Net hat héten belül a Visual Studio.Net bolti csomagjaiba is bekerül.

A Visual J#.Net tesztváltozatok óta elvégzett módosítások többek között a dokumentáció, illetve a mintaprogramok továbbfejlesztésére irányultak.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sabe #7
    Hola Amigos! En mar kaptam egy J#-t, itt a TechEd-en. Tenyleg supergamez, nem kell egy exluziv riport? :)))
  • Supergamer_real #5
    Es ez miert sajnos?
  • mir #2
    ő mégis mit gondol magáról?
    1 nem teszi bele a JVM-t a windowsba, meg amikor beletszi is csak 1 qurvarégi használhatatlan verziót, oszt a java fejlesztők őt fogják támogatni? kissé el van szállva...
    azonkívül a java SUN, nem m$, és aki komoly java fejlesztő, nem hiszem, hogy a nemhivatalos bővítéseket is támogatni fogja...
  • zer0 #1
    "...15 százaléka fogja alkalmazni a Visual J#.Netet. "Amennyiben a platformfüggetlen Java alkalmazásokat vesszük figyelembe..."

    A Microsoft szinte mindig modositja a nemzetkozi szabvanyokat es 'hazi' szabvanyokat keszit. Hogyan lesz az platform fuggetlen?...