JohnnyCage

Tovább késik a .Net Server

A szoftveróriás Microsoft ismét elhalasztotta a Windows.Net Server operációs rendszer kiadását, amelyre így az idei év első felében semmiképpen sem kerül sor.

A Microsoft az elmúlt napokban úgy nyilatkozott, hogy a Windows 2000 operációs rendszert leváltó Windows.Net Server a korábbi tervekkel ellenben nem jelenik meg 2002 első felében. A társaság szerint az első Release Candidate (végső tesztelési) verzió valamikor a nyáron jelenhet meg, a végleges változat pedig a második félév folyamán láthat napvilágot. Mindez azt jelenti, hogy a legtöbb felhasználó az idei évben már nem tud átváltani az operációs rendszer következő verziójára.

A Microsoft immár a második alkalommal halasztja el a Windows.Net Server kiadását 13 hónap alatt. Az operációs rendszer eredetileg a tavalyi év második felében került volna forgalomba, de a szoftveróriás tavaly áprilisban későbbre, 2002 elejére tolta a megjelenési időpontot. Az új operációs rendszer, amely igen fontos szerepet kap a redmondi (Washington) központú szoftvercég .Net "szoftver, mint szolgáltatás" stratégiájában, a Windows 2000 Servert fogja leváltani.

A Microsoftot a közelmúltban számos kritika érte a társaság által fejlesztett különféle szoftverek késése miatt, a Windows.Net Server késését azonban bölcs lépésnek ítélik meg az elemzők. A .Net Server késésének oka ugyanis elsősorban az, hogy a társaság tovább akarja fejleszteni az operációs rendszer biztonsági képességeit. "Számítottunk erre a késésre, miután a Microsoft a közelmúltban bejelentette, hogy a társaság a jövőben minden erejét szoftvereinek biztonságossá tételére fogja összpontosítani" - mondta Michael Silver, a Gartner piackutató cég egyik elemzője.

Al Gillen, az IDC elemzője ugyanakkor úgy véli, a "Megbízható Számítástechnika" elnevezésű projekt korántsem csak a Windows.Net Server kiadását fogja késleltetni. "Az új kezdeményezés számos Microsoft szoftver késését fogja okozni, de ez egyáltalán nem baj. Úgy gondolom, a legtöbb felhasználó szívesen vár egy kicsit többet azért, hogy az általa alkalmazni kívánt szoftver biztonságos legyen."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!