JohnnyCage

Jövő nyáron jelenhet meg a .Net Server

A szoftveróriás Microsoft jelenleg a jövő év közepét tartja a Windows .Net Server operációs rendszer legvalószínűbb megjelenési időpontjának, a határidő azonban a későbbiekben még változhat.

A redmondi (Washington) központú társaság egyik képviselője a napokban elmondta, hogy a jövő nyári megjelenési időpont jelenleg még nem biztos. A Microsoft a Windows .Net Serverrel kapcsolatban minden eddiginél nagyobb figyelmet kíván szentelni az operációs rendszer megbízhatóságának és biztonságának, és a társaság minden egyéb szempontot alárendel az előbbi két tényezőnek. Mindez többek között azt is jelenti, hogy amennyiben a megoldás biztonságának javításához további időre lesz szükség, a társaság nem fog habozni az új operációs rendszer kiadásának későbbi időpontra halasztásával.

- A megoldás biztonsága minden más tényezőnél fontosabb számunkra, így a megjelenési időpont is attól függ majd, hogy megfelelőnek találjuk-e a megoldás biztonságát. A Windows .Net Server kifejlesztéséig számtalan ponton biztonsági ellenőrzést végzünk - mondta Enrique Murray, a Microsoft Latin-Amerikai marketingmenedzsere.

A Windows .Net Servernek eredetileg az idei év első felében kellett volna megjelennie, de a szoftveróriás márciusban az év második felére tolta a várható megjelenési időpontot. - Jelenleg 2003 közepe a tervezett megjelenési időpont, de a biztonsági tényezők még változtathatnak ezen - mondta Murray.

A .Net Server a Windows 2000 szerver verziójának újabb változata lesz. Az új operációs rendszer a Windows 2000-hez hasonlóan számos változatban fog megjelenni, mint a webszerverekhez készülő Windows .Net Web Server, a mindennapi vállalati felhasználásra fejlesztett .Net Standard Server, az összetettebb vállalati feladatok ellátására szánt .Net Enterprise Server, és a legnagyobb vállalati rendszereket célzó .Net Datacenter Server.

A Microsoft a drasztikusan feljavított biztonság mellett olyan újdonságokat ígér a .Net Serverben, mint az Active Directory, a clustering (fürtözési) képességek, és a továbbfejlesztett rendszermenedzsment.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!