JohnnyCage

Árcsökkentéseket tervez az ATI Technologies

A kanadai GPU gyártó a jövő héten várhatóan csökkenteni fogja piacon lévő Radeon 7000, 7500, és 8500 grafikus megoldásainak árát, amellyel a társaság az RV250-es chip kiadására készül fel.

A legfrissebb hírek szerint az ATI RV250-es kódnevű grafikus processzora július 17-én jelenik meg. Mivel azonban a társaság nem szeretné, ha átfedés alakulna ki termékei között, az új chipnek a korábbi megoldások árának lecsökkentésével helyet biztosít.

A grafikus processzorok piacának középső szegmensét célzó RV250 a Radeon 8500 javított, továbfejlesztett változata lesz. A chip elődjénél még az integrált TV-out vezérlővel együtt is kisebb helyet fog elfoglalni a szilíciumlapkán, amely mind a GPU, mind pedig a videókártyák előállítási költségét jelentősen lecsökkenti. A chip többi paramétere, mint a négy megjelenítési csővezeték, illetve az AGP 4x támogatás nem változik. Az ATI a jelek szerint mindenképpen el szeretné különíteni egyes termékvonalait egymástól, nehogy átfedés alakuljon ki az egyes GPU-k között, mint történt az az nVidia esetében.

Az ATI Technologies legújabb nagyágyúja azonban nem az RV250 lesz, hanem a jelenleg R300 kódnevet viselő chip, amely néhány héttel az előbbi GPU után, vagyis a nyár végén lát napvilágot. Az AGP 8x-alapú RV280 ezt követően a negyedik negyedévben jelenik meg, hozzávetőleg egyidőben az nVidia-féle, szintén AGP 8x támogatású NV18 és NV28 megoldásokkal.

Az ATI szerint ennél hamarabb felesleges lenne AGP 8x-alapú GPU-t kiadni. Az új AGP technológia várhatóan a jövő évben válik kiforrottá, illetve terjed el általánosan.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RpPRO #1
    Azert nem csak a tv out a kulonbseg az rv250-nel, hanem a frekiket is megemelik 300-ra. Yeah. Igy mar melto ellenfele lesz egy kozepkat.-as gf4-nek.