JohnnyCage

Nokia, Sony Ericsson: Új, MMS-alapú mobiltelefonok

A két mobilgyártó óriáscég több, multimédiás üzenetküldésre alkalmas készüléket jelentett be hétfőn. A társaságok azt remélik, az MMS szolgáltatás segíthet fellendíteni a közelmúltban drasztikusan visszaesett eladásokat.


A svéd-japán közösvállalkozás Sony Ericsson négy új mobiltelefont mutatott be hétfőn. A társaság a készülékekkel egy olyan, gyakorlatilag telített piacon kívánja növelni részesedését, ahol a felhasználók egyelőre nem érzik szükségét az új készülékek vásárlásának. A finn Nokia egy színes kijelzős, multimédiás üzenetküldésre (MMS) alkalmas mobiltelefont dobott piacra. A 6610-es típusszámú készülék beépített FM rádiót tartalmaz, és képes különféle utólag letöltött szoftver futtatására.

Az új mobiltelefonok kiadására egy héttel azután került sor, hogy a Nokia felére csökkentette második negyedévi piaci előjelzését. A társaság a mélyrepülést végző eladásokat a felhasználók vásárlási kedvének drasztikus visszaesésével magyarázza. A piaci kilátásokat azonban nem csak a Nokia látja borúsan: A Merrill Lynch befektetési bank például 385 millió értékesített készülékre csökkentette a globális mobilpiac várható idei eredményét, amely megegyezik a tavalyi, igen gyenge eredménnyel.


A Sony Ericcson új készülékei közül a T300 egy színes kijelzős modell, míg a T200 fekete-fehér kijelzőt kapott. Mindkét készülék alkalmas internetes szörfölésre, illetve egy kamera segítségével fényképek készítésére, és e-mailben való elküldésére. A Sony Ericsson T600-as egy apró és könnyű mobiltelefon multimédiás üzenetküldő (MMS) képességekkel, a T61d pedig a TDMA rendszerre épülő amerikai hálózatokhoz készült.

A Nokia 6610-es egyelőre még nem képes fényképek készítésére, de várhatóan még ebben a hónapban megjelenik a társaság első kamera-mobiltelefonja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • asysoft #14
    Lassan a Nokia kifogy a számokból:-))
  • Cheky #9
    Ezekről meg: a nokiák jól néznek ki, de én nem szeretem. Talán a legjobb a piros Sony-Ericsson.
    A szürke meg álmomban se jöjjön elő! :))) Habár a hozzámvágnak egy ilyet, eltudnám adni jópénzen! Ennyit megérne! :DD
  • Cheky #8
    A Siemens M50 a legjobb! Az ára pedig a 3410es alatt lesz! ) (java, GPRS...) Olyat veszek, amint megejlenik itton!
    Nézzétek meg: www.club-siemens.com
  • Supergamer_real #6
    Lehet ra virust irni.
  • Tompi #5
    Nem ertem! Miert gerjednek az emberek Java-s telefonokra???? Az jo? Mire? nem csak jatekot lehet letolteni a telefonra? Vagy van mas elonye is?
  • PyRex #2
    BAsszus, ezek egyike rondább, mint a másik. Legpofásabb MMS telcsi akkor is a T68m (szürke), az új SW-rel :) Persze a Panasonic GD87-es lesz az ász majd ősszel...

    PyRex