JohnnyCage

Universal, Sony: Olcsó zeneletöltések

Az online zeneszolgáltatások előfizetési díjainak csökkentését, a szolgáltatások bővítését, illetve a zeneszámok CD-re írásának és hordozható eszközre másolásának biztosítását tervezi a két lemezkiadó.

A cél teljesen egyértelmű, a társaságok az ingyenes, és egyben illegális fájlcsere hálózatoktól szeretnék elcsalogatni a felhasználókat kedvező feltételeikkel. A lemezkiadók online zeneszolgáltatásai ezidáig a magas előfizetési díjak, illetve a zenefájlokba ágyazott másolásvédelmi technológiák miatt nem arattak különösebb sikert.

Egyes hírforrások szerint a Universal Music Group a nyártól több tízezer amerikai zeneszámot fog igen kedvező áron kínálni online partnerein keresztül. Az egyes zeneszámok ára 99 cent lesz, az albumok pedig 9,99 dollárba fognak kerülni. Az akcióban új és régebbi zeneszámok egyaránt megtalálhatóak lesznek, amelyeket az eddigi példával ellenben CD-re lehet majd írni, illetve hordozható lejátszókra lehet tölteni.

A Universal zenéit a társaság partnere, a Liquid Audio fogja kínálni. Az utóbbi társaság által kifejlesztett digitális jogmenedzselő rendszer lehetővé teszi a zenefájlok CD-re írását, illetve hordozható eszközre való letöltését a másolásvédelmi funkciók (teljes) feladása nélkül.

A Sony Music Entertainment bejelentése szerint a társaság a közeljövőben lehetővé fogja tenni a társaság online zeneszolgáltatásáról letöltött zeneszámok CD-re írását, amelyek ára ezzel egyidőben 1,99 dollárról 1,49 dollárra csökken.

"A kiadók végre elfogadható áron kezdik kínálni a zenefájlokat, amelyeket ráadásul immár úgy használhat fel az előfizető, ahogy szeretné" - mondta Jim Long, a RioPort vezérigazgatója. "Ha nem teszed lehetővé a számok CD-re írását, a vásárlók nem fizetnek elő. Ilyen egyszerű az egész."

- Jelenleg azt látni, hogy a lemezkiadók még mindig a megfelelő üzleti modellt keresik - mondta Susan Kevorkian, az IDC egyik elemzője. - A társaságoknak egyelőre különböző elképzeléseik vannak az online zeneárusításról - tette hozzá.

Az online zeneárusítás sikeréért a lemezkiadóknak azonban nem csak az illegális fájlcsere hálózatokkal kell megküzdeniük. A tradícionális lemezboltok képviselői ugyanis attól tartanak, hogy a kiadók az online árusítással kihagyják őket az üzletből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Supergamer_real #2
    Universal, Sony: Olcsó zeneletöltések

    vs

    Kazaa, Winmx: Ingyenes zeneletoltesek

    Mindenki dontse el maga - persze csak felelossege teljse tudataban - , hogy melyiket valasztja.