Franczy

Szoftverhiba sújtja a Pioneer DVD rekorderét

A Pioneer képviselői kedden hivatalosan bejelentették, hogy az 1800 dolláros áron kapható, Pioneer DVR-7000 típusjelzésű asztali DVD rekorder tulajdonosai működési hibákra számíthatnak. A cég munkatársai a bejelentés kapcsán elmondták, hogy a sajnálatos probléma nem érinti a készülék DVD írási funkcióit, azonban bizonyos esetekben lehetetlenné teszi a készülék normális működését. Amy Friend, a Pioneer szóvivője azzal kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni, hogy a probléma pontosan milyen természetű, azt azonban hangsúlyozta, hogy a probléma nem túl súlyos, és egy egyszerű szoftverfrissítéssel könnyedén orvosolható.


"A Pioneer DVR-7000-es DVD rekorder kapcsán most felfedezett probléma valószínűleg csak nagyon keveseket érint. A probléma a DVD lemezek lejátszásakor merülhet fel, azonban ennek nagyon kicsi a valószínűsége. A probléma hátterében egyébként egy szoftverprogramozási hiba áll, ami azt jelenti, hogy szoftverfrissítés révén könnyedén korrigálható. A szükséges frissítést már le is szállítottuk a Pioneer disztribútorokhoz, vagyis a Pioneer DVR-7000 tulajdonosok hamarosan megkapják majd azokat" - nyilatkozta Friend újságírók körében.

A Pioneer szóvivője a bejelentés kapcsán utalt arra, hogy a problémás DVD rekorderből Japánban eddig mintegy 50 ezer darabot adtak el, a világ egyéb régióiban - elsősorban Európában és Észak-Amerikában - pedig közel 9 ezer darab került belőle forgalomba. Friend nem titkolta, hogy a Pioneer által a Sony részére gyártott Sony RDR-A1 típusjelzésű DVD rekorder is érintett az ügyben, ugyanis annak szoftvere is tartalmazza a konkrétan meg nem nevezett hibát. A Sony egyébként ezen DVD rekordert eddig csak Japánban forgalmazta, vagyis az európai és amerikai régiót ez a probléma nem érinti. A Pioneer szóvivője azt is elmondta, hogy akik június 10-e után vásárolták Pioneer DVR-7000, illetve Sony RDR-A1 típusjelzésű DVD rekorderüket, megnyugodhatnak, ugyanis az ezen időpontot követően forgalomba került eszközök már teljesen problémamentesek. Friend egyébként hangsúlyozta, hogy a szoftverhibának semmi köze nincs a Pioneer személyi számítógépekbe szánt DVD-íróihoz, vagyis a felhasználóknak semmi okuk az aggodalomra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Veriel #10
    Hat en nem fogok szorakozni a nyomi software frissitessel, asszem inkabb kidobom mindkettot.
  • braindance #7
    Ez olyan mint a hordozható mini DVD lejátszó (asszem panasonic vagy sony) kerül 400+ ezerbe, annyiért dvd lejátszós laptopot kap az ember, amin nem csak filmet nézni lehet...
  • braindance #6
    azért furcsa hogy valamennyire benne van az emberekben, hogy amerika a high-tech hazája,
    pedig a inkább a japánok azok.
  • braindance #3
    1800 dollárért kapok már egy új, flatpanel iMac-et, DVD író superdrive-al, meg egy iPodot... :)
  • Supergamer_real #2
    Igen, hirtelen en sem tudtam mit kezdeni az 1800 dollarommal.