JohnnyCage

Bezáratta a Film88.com weboldalt az MPAA

Az 1 dolláros árú filmletöltéseket kínáló iráni weboldalt az Amerikai Filstúdiók Szövetségének (MPAA) nemzetközi ága záratta be a napokban.

A teheráni (Irán) központú Film88.com áprilisban nyitotta meg kapuit a felhasználók előtt, és video-on-demand (videó rendelésre) szolgáltatásán keresztül 1 dollárért tette lehetővé a filmek széles skálájának letöltését. Bár a Film88.com központja az Egyesült Államokkal nem túlzottan szoros barátsában álló Iránban van, a társaság szerverei Hollandiában találhatóak. Az Amerikai Filmstúdiók Szövetségének (MPAA - Motion Picture Association of America) nemzetközi szervezete, az MPA egy holland internetszolgáltató segítségével állította le a weboldalt.

A Film88.com egyébként már a második olcsó filmletöltést lehetővé tévő weboldal volt. Az MPAA februárban a tajvani hatóságok segítségével zárta be a Movie88.com weboldalt, amely hasonlóképp 1 dollárért kínált filmletöltéseket. A hollywoodi filmstúdiókat képviselő szervezet idén ezidáig mintegy 40 ezer e-mailt küldött az internetszolgáltatóknak a törvénysértő tartalmak eltávolítását követelve. Az MPA tavaly összesen 50 ezer ilyen jellegű e-mailt küldött el.

- A Film88.com esetében egy feltűnően nagyszabású kalózoldalról van szó - mondta Mark Litvack, az MPAA nemzetközi jogi részlegének igazgatója. - Az érintett holland internetszolgáltató tudta, mi a teendő, és megállította a hálózatán folyó illegális filmterjesztést - tette hozzá.

Litvack elmondása szerint az MPAA szerdán egy e-mailt küldött a holland TrueServer-nek, amelyet követően a szolgáltató csütörtökön leállította a weboldalt. A Film88.com-on található üzenet szerint egyébként a weboldal technikai problémák miatt nem érhető el.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • tomcs #5
    nagy ervagas ez nekunk..... realplayer-es szarok..... :) amugy a biztonsagi emberek kifejezetten ajanljak hogy az ujabb verzioju realplayereket inkabb mellozzuk.. le7 tulzasba vittek a sracok a spyware reszt :)
  • Gabest #4
    mmmm
  • Gabest #3
    Szerintem ott még a legális filterjesztésért is minimum kivégzés jár :P