Franczy

Bemutatkoztak a Rambus-féle RIMM 4200-as memóriák

Az amerikai Rambus, valamint a dél-koreai székhelyű Samsung Electronics képviselői a napokban a kaliforniai Los Altos-ban közösen jelentették be azon vadonatúj Rambus DRAM memóriamodulokat, melyek az ígéretek szerint gyorsabbak, olcsóbbak és kisebb helyigényűek elődeiknél. A Rambus munkatársai ezzel párhuzamosan arról is beszámoltak, hogy a Rambus a napokban megállapodott a legnagyobb tajvani alaplapgyártó céggel, az Asustek Computerrel, mely megállapodás értelmében az Asustek a közeljövőben olyan új alaplapokat fog piacra dobni, melyek kompatibilisek a most bejelentett új Rambus memóriamodulokkal.

Az új memóriamodulokról röviden annyit érdemes tudni, hogy a keresztségben a RIMM 4200 nevet kapták, kétcsatornásak, valamint teljes mértékben kompatibilisek a Rambus által közelmúltban bejelentett 1066 MHz-es frekvenciájú RDRAM technológiákkal. A Rambus képviselői a bejelentés kapcsán külön kiemelték, hogy az új memóriamodulok révén 4,2 GB/s-os memória sávszélesség érhető el, valamint említést tettek arról, hogy az új memóriák mind a normál ATX, mind a Micro ATX alaplapokban használhatók.

Amennyiben a most bemutatott vadonatúj Rambus DRAM memóriákat az Intel közelmúltban debütált új i850-es alaplapi chipkészletével, valamint egy ugyancsak Intel gyártmányú Pentium 4-es processzorral szerelt rendszerben használjuk, teljes mértékben biztosak lehetünk abban, hogy rendszerünk minden tekintetben túlteljesít bármely Advanced Micro Devices-féle (AMD) processzorral és másfajta memóriával szerelt rendszert - nyilatkozta a bejelentés kapcsán a Los Altos-i székhelyű Rambus cég egyik vezetője.

Steve Tobak, a Rambus marketing részlegének alelnöke újságírók körében elmondta, hogy az új Rambus memóriák egyértelműen a high-end kategóriás nagyteljesítményű személyi számítógépek piacára vannak pozícionálva, miközben elődeiknél olcsóbbak, gyorsabbak és egyben kevesebb helyet is igényelnek. A most bemutatkozott új Rambus memóriák révén már ma elérhető az a sebesség, melyet a DDR-II memóriatechnológia csak jó pár év múlva lesz képes nyújtani - mondta Tobak, majd hozzátette, hogy a RIMM 4200-as memóriamodulok lényegében már mostantól elérhetők a világpiacon.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Supergamer_real #7
    Mindenesetre furcsa, hogy egy RAMBUS-ra/hoz/melle kifejlesztett proci mellol elvesi a RAMBUS-t az iNTEL, meghacsak atmenetileg is.
  • Supergamer_real #5
    Errol csak annyit, hogy eleg vicces lenne... forditva sulne el ugyanis a dolog, az iNTEL vezetne be egy technologiat az AMDnek?

    Mas, a Samsungnak nem kell annyira orulni, mert elobb vagy utobb mind megisszuk a levet, ugyan errol sehol sem cikkeznek, de aki egy kicsit komolyabban foglalkozik a temaval tudja, hogy nagyon nagyon monopolveszelyes lett a helyzet a DDR piacon.A samsung nagyon elore tort es a konkurenciahoz kepest eleg nagy ceg, mint tudjuk.
  • Laci73 #4
    Állítólag lesznek olyan Hammer prockók, amelyek nem a DDR-re lesznek kihegyezve hanem az RDRam-ra (beépített RDRam vezérlő...?)
  • Laci73 #2
    Hello Noffir!

    1. Ha a Samsung karolta fel, akkor aligha.
    2. Az RDRam-ek teljesítménye jobb mint a DDRam-eké, ezt ne felejtsd el.