Franczy

Megjelent a PS2-es Linux kit

A Sony Computer Entertainment a napokban mind az Egyesült Államokban, mind Európában megkezdte azon kiegészítő csomagjának, azaz kitjének a forgalmazását, melynek megvásárlását követően a cég nagysikerű játékkonzolja, a PlayStation 2 Linuxos számítógéppé varázsolható.

A Sony most bejelentett kiegészítő készletében lényegében minden olyan hardver- és szoftverelem megtalálható, mely ahhoz szükséges, hogy a PlayStation 2 egyszerű Linuxos számítógéppé alakulhasson át, így többek közt egy 40 GB kapacitású merevlemez, egy 10/100 Mbps-os hálózati adapter, egy USB interfészes egér illetve billentyűzet, egy monitorkábel, valamint egy Linux telepítőkészletet tartalmazó DVD-ROM lemez is a kit részét képezi. A Sony képviselői egyébként siettek leszögezni, hogy a készletben megtalálható merevlemezt a PlayStation 2 játékokkal nem lehet igénybe venni, valamint arról is említést tettek, hogy a mellékelt billentyűzet amerikai billentyű kiosztással rendelkezik, de ez bármikor átkonfigurálható, sőt lehetőség van bármilyen USB interfészes billentyűzet alkalmazására is.


A Sony tehát tartotta magát az idén januárban megrendezett LinuxWorld konferencia és szakkiállítás keretein belül tett azon ígéretéhez, miszerint május végén forgalomba hozza a PlayStation 2-höz készített Linux készletet. A Sony az Egyesült Államokban egyébként már március óta fogadta a kitre érkező előrendeléseket, és az első szerencsés megrendelők már e héten megkapták a régóta várt pakkot. A csomag az Egyesült Államokban 200 dollárba kerül, az Egyesült Királyságban 155 fontot, Európa más országaiban pedig 292 eurót kell kipengetni érte.

A Sony vezetői egyébként a napokban elárulták, hogy korántsem várnak átütő sikert a most forgalomba hozott PlayStaton 2 Linux Kittől, azonban abban azért mindenképpen reménykednek, hogy a Linux-szal szimpatizáló PlayStation 2 tulajdonosok beruháznak majd az újdonságba. Korábban egyébként alig 9 ezren írták alá azt a petíciót, mely követelte a Sony-tól a kiegészítő csomag piacra dobását, miközben manapság már mintegy 30 millió PlayStation 2 tulaj található világszerte. Summa summarum, sokan biztosan örömmel veszik a Linux kit debütálását, azonban a PlayStation 2 továbbra is az marad, aminek eredetileg is tervezték: kiváló játékkonzol.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)