JohnnyCage

Lemond a Nintendo elnöke

A japán videójáték óriás Nintendo Co. Ltd. pénteken bejelentette, hogy karizmatikus vezetője, a 74 éves Hiroshi Yamauchi május 31-ével lemond elnöki posztjáról.

Yamauchi helyét a társaság igazgatója, Satoru Iwata fogja átvenni.

A 74 éves Yamauchi, aki több, mint fél évszázadon keresztül vezette a japán játékbirodalmat, már korábban bejelentette szándékát. A vezető januárban egyszer már utalást tett arra, hogy még az idei év első felében át kívánja adni pozícióját leendő utódjának.

A kiszemelt utód már akkor is a 42 éves Satoru Iwata volt, aki jelenleg a társaság tervezési divíziójának igazgatója. Iwata egy ideje már közvetlenül Yamauchi alatt dolgozott, és az elnöki pozíció egyik legfőbb várományosa volt.

Yamauchi mindig úgy vélte, a Nintendo fő céliránya az innovatív játékok készítésében, és nem a Sony és Microsoft cégek által erőltetett, broadband hozzáféréseken keresztül nyújtott online szolgáltatásokban keresendő. Az elemzők szerint azonban az elnök visszavonulása nem fog jelentős változást hozni a társaság stratégiájában. Yamauchi, aki a Nintendo részvényeinek 10 százalékát birtokolja, továbbra is a társaságnál marad, mint tanácsadó.

Hiroshi Yamauchi távozásával a Nintendo igazgatói tanácsának elnöki posztját a jelenlegi elnökhelyettes, Atsushi Asada veszi át.

A Nintendo az elmúlt napokban 50 dollárral csökkentette GameCube játékkonzoljának árát, amellyel a társaság az eszköz versenyképességét kívánta fokozni a rivális Sony PlayStation 2 és Microsoft Xbox megoldásokkal szemben.

A konzolgyártó részvényárfolyamában nem okozott számottevő változást az elnök lemondásának híre. A társaság várhatóan május 30-án teszi közzé az elmúlt időszakban elért eredményeit.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • b #9
    piká, piká.
  • CSOCSO #8
    emberek ez az ember már 50 éve a céget vezeti:))))))))))))))) az emebr majdnem 80 éves:)))))))))))
  • GAMECUBE #6
    hAt ja GBA m,eg aztan a vilag legjobban fogyo kiskonzolja.
    Mar tob mint 20milio ment e, ehemm:)
    GCbol is 1 millava tobb ment el jelenleg mint Xdobozbol.
    Gamezok teren sem kell szegyenkezniuk.
    Meg sohase volt csodkozelben a Nintendo.

  • Gabest #5
    http://www.xs4all.nl/~michieln/luciddreams/

    Egy kis történelem :)
  • GAMECUBE #3
    HAHA nem amiatt mond le szakikam:))))))))
    hozzáertes rulezz:))))9
    NYomi.