Franczy

A DDR-II memória kevés lesz a PlayStation 3-ba?

A Sony egyik magas beosztású munkatársa a napokban újságírók körében azt nyilatkozta, hogy a közeljövőben debütáló második generációs DDR (Double Data Rate) SDRAM memóriának, név szerint a DDR-II-nek nagy esélye van a cég harmadik generációs játékkonzoljába történő bekerülésre, azonban a szakember szerint elképzelhető, hogy a PlayStation 3 olyan óriási számítási teljesítménnyel fog rendelkezni, hogy még ezen vadonatúj memóriatípus sem rendelkezik majd megfelelő adatátviteli sebességgel.

Kenshi Manabe, a Sony Computer Entertainment Semiconductor alelnöke a jelenleg világszerte óriási sikernek örvendő PlayStation 2 utódja kapcsán elmondta, hogy a cégen belül egyelőre még nem tisztázott kérdés a PlayStation 3-ban alkalmazandó memória típusa. Manabe elmondása szerint a cég újgenerációs konzoljában olyan, minden korábbinál nagyobb sebességű memóriát szeretnének alkalmazni, mely több 10 GHz-es memória sávszélességet biztosít, majd hozzátette, hogy elképzelhető a második generációs DDR memóriák alkalmazása, azonban lényegében elmondható, hogy jelen pillanatban még egyetlen memória roadmapen sincs feltüntetve olyan memória, mely a PlayStation 3 szempontjából maradéktalanul megfelelő teljesítményre lenne képes.

"A Sony következő generációs játékkonzolja olyan komoly teljesítménnyel fog rendelkezni, hogy a rendszer valószínűleg teljesen új típusú memória architektúrára kell majd épüljön. Jelen pillanatban még nem tisztáztuk azt a kérdést, hogy pontosan milyen fajta memóriát alkalmazunk a PlayStation 2 utódjában, mindenesetre az üggyel kapcsolatban előrehaladott tárgyalásokat folytatunk a többek közt félvezetők gyártásával is foglalkozó IBM-mel és Toshibával" - nyilatkozta a napokban Manabe, majd hozzátette, hogy a Sony az AMD által kifejlesztett HyperTransport technológia alkalmazását is fontolóra kívánja venni.

Mint ismeretes, a Sony az IBM-mel, valamint a Toshibával közösen fejleszti újgenerációs játékkonzolját, mely fejlesztési munkálatok elsősorban az IBM austini (Texas) laboratóriumaiban folynak. Az itt dolgozó mérnökök a PlayStation 3 processzorának, valamint annak gyártási technológiájának kifejlesztésén dolgoznak, egy a Sony és Toshiba munkatársaiból álló mérnökgárda pedig elkülönülten a játékkonzol rendkívül magas integráltsági fokú, újgenerációs grafikuschipjén dolgozik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Power #23
    GaAs biztos nem lesz túl drága.
    De pl. a germánium a sziliciummal kombinálva szép eredményeket értek el és nem is drága. Az lesz a jövő.
  • Vízipók #22
    Akkore jön a germánium-arzenid.
    Minimum harmincszor annyiba van, de hiába, a fejlődésnek ára van.
    :-)
  • Supergamer_real #21
    Igen, csak ez az utobbi idoben versenyszamba megy.Ugyanis ha vissanezed a cikkeket az utolso 10ben mind HZ lett a savszelessegbol:(

  • Power #20
    Ez már megszokhattuk :-)
    Valószínű az eredeti hír több 10 GB/s memória-sávszélességről szólhat.
  • PyRex #19
    Jajj, nehogy a GC-t mondd csucsnak mer kirohoglek. Mario...

    PyRex
  • Rive #18
    "több 10 GHz-es memória sávszélességet biztosít"

    A GHz nem memória-sávszélesség.

    No comment.
  • Supergamer_real #17
    Tobb 10GHZ?Ha jol tudom a sziliciumnal valahol 30GHZ kornyeken van a hatar (vagy talan lejjebb). Persze lehet egy sziliciumlapot 30 GHZ -n rezegtetni de semmit sem ernek el vele.Bar denever-riasztonak elmegy....

    - Rive, any comment? -

    Gamecube: Tavol aljon tolem, hogy megvedjem a microsoftot, de legjobb tudomasom szerint az Xbox hardvere valoban erosebb a PS2enel es a GC enel.
  • Laci73 #16
    Ha négy-öt év múlva a konzolok jelentősen többet tudnak majd (természetesen a játékok sebességét, látványvilágát értve) mint az univerzálisan használt PC-k, átállnátok a konzolokra? Én valahogy megszoktam a PC-t. Olyan kompakt.
  • GAMECUBE #14
    NE mondjunk butasagokat az X nem a legcsucsabb HW.
  • GAMECUBE #13
    Adhatjak ki az X2 ot hatalmas bukas lenne.
    Konzolpiacon nem divik a hetente uj generacios cucc jelszo.
    Ez nem PCs piac.
    Az ember meg csak be se tudja kotni az uj konzoljat bazzeg mar is kinn van az uj.