JohnnyCage

13,1 millió alaplap eladását tervezi az évben az MSI

A tajvani Micro-Star International (MSI) a társaság legfrissebb előjelzései szerint mintegy 13,1 millió alaplapot, és 8,6 millió videókártyát fog értékesíteni 2002-ben, ami valamivel jobb, mint az elemzők várakozásai.

Az elemzők várakozásai szerint a társaság az idei évben összesen mintegy 12 millió alaplapot, és további 7 millió grafikus kártyát fog értékesíteni. A tajvani gyártó előjelzése alapján a társaság akár 20 százalékos bevételnövekedést is elérhet 2002-ben.

A Micro-Star International 2001-ben hozzávetőleg 10,3 millió alaplapot szállított le, amelyhez 4,6 millió grafikus kártya társult. A vezető számítógépgyártók, többek között a Dell Computer rendelései nyomán az MSI videókártya eladásai nemcsak, hogy jelentős növekedést értek el, de még a piacvezető ASUStek Computerét is felülmúlták.

A nemzetközi OEM számítógépgyártók folyamatos rendelései miatt az MSI mind a grafikus kártyák, mind az alaplapok üzletágában ismét drasztikus bevételnövekedésre számít az idei évben is. A társaság a két szegmens mellett azonban színesíteni készül termékpalettáját, és a közelmúltban bejelentette, hogy belép az LCD monitorok, az "LCD PC"-k, a "Net PC"-k, a "Web PC"-k, és a játékkonzolok piacára.

Az LCD monitorral szállított PC-k piaca egyébként az MSI mellett számos további alaplapgyártó érdeklődését is felkeltette. A Micro-Star International mellett az Elitegroup Computer Systems (ECS) és Shuttle tajvani gyártók is hasonló megoldások kiadását tervezik.

Az MSI 2002 első negyedévében 2,6 millió alaplapot, és 2,9 millió darab videókártyát értékesített 13,376 milliárd tajvani dollár összértékben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!