JohnnyCage

Microsoft: Nem tettük inkompatibilissé a Windows-t!

A redmondi (Washington) központú szoftveróriás határozottan elutasítja azokat a vádakat, amelyek szerint a társaság szándékosan olyan módosításokat hajtott végre a Windows-ban, amely inkompatibilissé tette azt a riválisok szoftvereivel.

Robert Short
Robert Short, a Microsoft elnökhelyettese a szoftveróriás negyedik cégen belüli tanújaként tett vallomást a társaság ellen irányuló antitröszt perben. A vezető elmondta, hogy a Microsoft jelentős erőfeszíteseket tett annak érdekében, hogy biztosítsa a Windows kompatibilitását a rivális szoftvercégek alkalmazásaival. "Határozottan elutasítom azokat a vádakat, miszerint szándékosan olyan változtatásokat hajtottunk volna végre a Windows-ban, amelyek lehetetlenné tették a riválisaink szoftvereinek alkalmazását az operációs rendszer alatt" - áll Short írásos vallomásában.

A Microsoft alelnökének vallomása elsősorban a Novell, SUN Microsystems, és Red Hat cégek állításait igyekszik cáfolni. A három szoftvercég azt állítja, a Microsoft szándékosan akadályozta őket a Windows-alapú alkalmazások fejlesztésében. A társaságok ezért azt kérik a bíróságtól, hogy kötelezze a Microsoftot a Windows bizonyos belső forráskódjainak átadására.

Short szerint ennek éppen az ellenkezője történik valójában, vagyis a Microsoft operációs rendszerei egyre jobb kompatibilitást mutatnak a rivális szoftvercégek termékeivel, amely szoros együttműködések, és komoly erőfeszítéseknek az eredménye. A vezető szerint teljesen alaptalanok azok a vádak, amely szerint a Microsoft "büntetné" riválisait.

Gregg Sutherland, a Quest elnökhelyettese hétfőn kiállt a szoftveróriás mellett. Vallomása szerint a szoftveróriás az operációs rendszerek piacán elért monopól helyzetével nem tudja megakadályozni a rivális internetes szolgáltatások térhódítását.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • CAD #17
  SG_real - hallod XP miert pont a axeleronak irt? :) - minb1, nem ez a lenyeg... BSA tenyleg volt kint? - ez sem lenyeg... ahogy Charlie leirta, barki tud barki levelcimevel uzenetet kuldeni... en barmikor irok a te cimeddel :).
 • Pheel #15
  Ha megadod az e-mail címed, írok neked ugyanilyen levelet. El fogod hinni a saját szemeddel. Nem kell mindennek bedőlni.
 • galocza #13
  szemét hazugok
 • Supergamer_real #12
  Mellesleg eddig sem hazudoztam es ezutan sem fogok.
 • Supergamer_real #11
  Pheel, ez nem vicc.Mondjuk a tulaj nem egy nagy IQ harcos de halal komolyan kapott egy e-mail-t az axelerotol.Tudom, hogy hihetetlennek hangzik... en sem hittem el amig el nem lattam a sajat szememmel.
 • b #9
  sajnos, van aki nem nézhet úgy ki, mint egy akkád. ellenben valószínű, hogy elég okos faszi lehet. :)
 • Laci73 #7
  Ha mindenki után koslatna az Axelero, nem maradna ügyfele.
 • Pheel #4
  Hát ezt a hülye mesét. ROTFL! Piros hó is esett már a környékeden? ;-P
 • Supergamer_real #1
  "Microsoft: Nem tettük inkompatibilissé a Windows-t!"

  Ugyan mar... ki is feltetelezne ilyet egy olyan artatlan cegrol mint az MS?

  EZT MOST MINDENKI OKULASARA!

  Megtortent eset, nem velem, de lattam sajnos... XY felinstallata a eredeti masolata, - active registration off (crack) - MS XP-t.Par napon belul meg is jott a level az Axelerotol (!!!!!) , hogy a gepen lopott fileok, ill hamis oprendszer van es hogy a BSA hamarosan megjelenik ellenorzesre.

  Most kerdezem en ehhez megis hogy van pofaja az MSnek?