JohnnyCage

Windows fejlesztő a kilenc perelő állam ellen

A személyi számítógépek használata zavarossá és bonyolulttá válhat, amennyiben az amerikai bíróság elfogadja a kilenc felperes állam javaslatát, állítja a Windows operációs rendszer egyik vezető fejlesztője.

Christopher Jones, a Microsoft egyik vezető szoftverfejlesztője úgy véli, a javaslat elfogadása csak arra lenne jó, hogy a rivális szoftvercégek "belebabráljanak" a Windows egyes részeibe, káoszt keltve ezzel a felhasználók körében, és kárt okozva a számítógép iparnak.

Jones vallomásában fontosnak tartotta megjegyezni, hogy a Windows különálló blokkok rendkívül komplex tömbje, amelyet azonban nem lehet elemeire bontani, és egy másik kombinációban újból összerakni. "A felhasználókat összezavarná és bosszantaná, ha a Windows márkanévvel forgalomba kerülő operációs rendszer nem tudna futtatni bizonyos szoftvereket, mert egyes blokkok, amikre az adott alkalmazásnak szüksége van, hiányoznának" - áll a szakértő írásos vallomásában. Jones azt azonban elismerte a felperes államok ügyvédjének, hogy találhatók olyan elemek a Windowsban, amelyekből a szoftvercég üzleti előnyöket tud szerezni, és amelyeknek technikailag nem feltétlenül szükséges az operációs rendszerben lenniük. Jones egyébként a Microsoft elnökét, Bill Gates-t váltotta a tanúk padján.

A kilenc felperes állam javaslata szerint a Microsoftnak egy olyan Windows változatot kellene kiadnia, amely nem tartalmazza a teljes rendszer bizonyos, nem feltétlenül szükséges elemeit, amelyeket bizonyos esetekben a rivális szoftvercégek megoldásai válthatnának fel. Jones szerint a számítógépgyártók visszaélhetnének a "lebutított" Windows-zal, és egyformán Windows PC-nek reklámoznák rendszereiket, amelyek adott esetben más és más operációs rendszerrel kerülnének forgalomba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Laci73 #4
    Mit is jelent ez a "belebabrálás" és a "káoszt okoz"???? Bevételkiesést?????????